Дайджест подій до святкування Дня знань на юридичному факультеті

September 3, 2021
     Посвята в студенти – урочиста подія в житті кожного першокурсника. Традиційно 1 вересня на юридичному факультеті відбулося свято Дня знань та прийняття присяги студентами першого курсу.
 

 

Дотримуючись карантинних обмежень, захід був проведений на свіжому повітрі біля навчального корпусу № 6. Свято розпочалось з вітальних слів пані декана юридичного факультету Олени Ярої, яка привітала студентство та батьків, науково-педагогічний персонал та запрошених. У промові зазначила, що сьогодні для кожного першокурсника розпочинається новий етап дорослого життя, нова дорога на якій кожен має оволодіти якісними знаннями. Порадила усім студентам збагачуватись новими знаннями, знайомствами та цікавитись новинами та подіями університету, правильно організовувати своє дозвілля та витрачати час на пізнання нового та цікавого. Олена Яра наголосила, що першочерговим завданням факультету є  надання якісних освітніх послуг та підготовка конкурентоспроможного, фахового випускника! Також звернула увагу присутніх, що для досягнення успішного результату, потрібна злагоджена робота та старання усіх учасників освітнього процесу. Завершуючи, побажала студентам успіху та терпіння, старанності та наснаги, міцного здоров’я та мирного неба.

Студентська організація на чолі з головою Анастасією Василевською привітали першокурсників,  надали цінні настанови та поради і передали атрибути студентської науки: «ключ знань» та «студентський квиток».

Головною подією свята традиційно стало вручення студентських квитків та складання «Присяги Першокурсника». До святкових привітань та вручення студентських квитків долучився представник ректорату, начальник навчального відділу Ярослав Рудик. Заступниця декана Олена Улютіна, привітала учасників свята та представила присутнім наставників академічних груп, вірних порадників та мудрих наставників, надійних помічників протягом усього навчання в університеті.

Завершились урочистості піснею Святослава Вакарчука «Все буде добре», яку виконала студентка 1 курсу Вероніка Якимюк.

 

Після святкових подій студенти першого курсу повернулися до навчальних аудиторій де за розкладом відбулися заплановані пари. З метою збагачення теоретичної обізнаності студентів та для формування у майбутніх фахівців компетентностей, мета яких полягає у вихованні високоморальної, вільної людини, фахівця, який усвідом- лює відповідальність за події в державі та суспільстві в рамках виховання патріотичних цінностей, доцентом кафедри теорії та історії держави і права Людмилою Протосавіцькою проведено пізнавальну лекцію присвячену 30 річниці Незалежності України, в презентації були наведені найяскравіші події та факти, аналітичні данні та статистичні дослідження, які відбулися за час незалежності (1991-2021 рр.). Кожен з присутніх виокремив найголовніше для себе та зробив висновки, щодо подій та змін які відбулися за останні 30 років.

 

На завершення насиченої програми на факультеті студенти першого курсу разом з наставниками академічних груп Оленою Гулак, Маряною Ліхтер, Людмилою Головій та заступницею декана Оленою Улютіною здійснили екскурсійний маршрут територією НУБіП України. Розпочали зі знайомства з Голосіївським парком та славнозвісною викладацько-студентською стежиною, яка веде від озера до навчального корпусу №4. Далі студенти потрапили на Алею Слави НУБіП де познайомились історією та визначними науковими постатями НУБіП України, що стояли у витоків зародження наукових шкіл університету. Від Алеї Слави поступово перейшли до студентського скверу, спортивного комплексу та кафедри військової підготовки, де Олена Гулак розповіла про переваги навчання на військові кафедрі, Олена Улютіна наголосила, що здоровий спосіб життя, потребує особливої уваги, тому, що здоров’я – найголовніше багатство людини, адже лише здорова людина може почуватися веселою, щасливою та повною сил і енергії.

Поступово колектив студентів та наставників потрапив до мальовничого Ботанічного саду НУБіП. Прекрасні алеї, сучасні альтанки, скульптура та вироби з дерева вразили першокурсників. Натомившись група вирішила відпочити, та в  одному з еко-класів керівництвом було організовано невеличкий пікнік з дружелюбними розмовами про  навчання в університеті та студентське життя. Після відпочинку, найстійкіші студенти змогли познайомитись з кафедрою конярства і бджільництва та Свято-Покровським Голосіївським монастирем.

Відвідавши усі визначні місця НУБіП України, пройшовши близько 10 км., втомлені, але веселі та натхненні студенти повернулися до гуртожитку №4. Вітаємо Вас у нашій факультетській родині, бажаємо вам міцного здоров’я, успіхів, здобутків та цікавого студентського життя!!!

  Заступця декана, Олена Улютіна

 

Своїми враженнями щодо організації та проведення Дня знань поділились студенти-першокурсники

Студентка 3 групи Валентина Камєнєва

«Сьогодні, першого вересня, для нас, першокурсників  юридичного факультету Національного університету біоресурсів та природокористування відбулася урочиста подія -  посвята в студенти!

        Для мене це торжество було на зразок міжнародного свята, адже на нього я чекала так довго. Уже тоді, коли я подала документи до приймальної комісії НУБіП України, я відчувала невелике хвилювання, яке поєдналося із  тріумфом від того, що на даному етапі я все ж досягла своєї мети та стала студенткою престижного вищого навчального закладу.  Перші враження та емоції були настільки сильними, що не полишають мене й досі, але я впевнена, що мого юнацького студентського запалу вистачить на весь термін навчання.

         Хоча сьогодні й було похмуро, на  душі було тепло й приємно, адже я усвідомлювала, що наступні 4 роки на мене чекають цікаві знайомства, нові знання та відкриватимуться великі перспективи.

        Особливо зворушливою була присяга, яку складали студенти-першокурсники. Адже коли я промовляла просте, на перший погляд,  слово "присягаю", я зрозуміла наскільки воно значуще. Слова присяги  пробудили якесь невідоме відчуття:  я, як і мої одногрупники,  присягала  перед усіма бути гідною студенткою НУБіП України. Маю надію, що наші очікування  справдяться і  вже найближчим часом про нас скажуть, що ми є гордістю юридичного факультету!».

Студентка 3 групи Софія Ткаченко

        « Я почувала себе  дуже незвично, адже звикла сприймати  себе все ще школяркою на лінійці, а не студенткою  в університеті. Проте мені було весело й комфортно, оскільки я дуже швидко знайшла нових друзів. Погодьтеся,  це так важливо, коли зникає все таке звичне, як школа, клас, гуртки,  і з’являється новий колектив та цікаві знайомства. Тепер у нас є нова, хоч  і маленька,  студентська сім'я!»

Студентка 3 гурпи Каріна Ебан

 «Сьогодні я отримала чимало позитивних емоцій та познайомилася з цікавими колегами. Я впевнена, що навчання  в університеті буде цікавим та насиченим,  подарує нам багато нових знань, море позитивних емоцій, цікавих зустрічей. Хочу, щоб у майбутньому в кожного з нас залишилися тільки найкращі спогади, приблизно такі,  які були сьогодні, у святковий день 1-го вересня».

 

Привітання наставників академічних груп

Від імені усіх наставників першого курсу юридичного факультету вітаємо наших першокурсників з Днем знань! Вітаємо зі вступом до нашого прекрасного навчального закладу, зичимо натхнення, успіхів, наполегливості та задоволення від нових знань, нових знайомств та нових й чудових перспектив на вашій життєвій ниві!!!

Ми всі пишаємось нашими чудовими студентами, їх особистими та груповими здобутками. Незважаючи на досить малий термін перебування в стінах нашого університету, ми маємо вже здобутки, це перемога футбольної команди першокурсників. Вітаємо з переможними матчами у футбольному турнірі серед факультетів та сподіваємось на плідну, цікаву та результативну подальшу співпрацю.

В добрий путь, дорогі наші першокурсники!

Не бійтесь, пробуйте, намагайтесь, падайте, але обов’язково підіймайтесь та впевнено крокуйте! Дорогу осилить ідучий…

А ми, як ваші наставники, завжди підставимо вам плече підтримки.

Гулак Олена, Головій Людмила, Ліхтер Мар'яна

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook