Досвід лісовпорядкування в Польщі

April 28, 2021

27 квітня 2021 р. у рамках програми Erasmus+ відбулася друга онлайн-лекція на тему: «Планування управління лісовим господарством» від вчених з Варшавського університету природничих наук (Warsaw University of Life Sciences – SGGW) доктори Роман Войцік (Roman Wójcik) та Войцех Кедзьора (Wojciech Kędziora) для магістрів та аспірантів ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України.

Під час виступів було окреслено проблемні моменти процесу лісовпорядкування у польських лісах. Здійснено огляд теоретико-методологічних підходів щодо планування та представлено бачення можливостей їх застосування у лісовому господарстві.
Після лекції польських вчених відбулася дискусія про особливості національної інвентаризації лісів, функціонування бази даних про лісовий фонд та інших процесів менеджменту лісових екосистем.

Вже у травні планується візит польських колег до НУБіП України для обміну науковим і практичним досвідом. Лісове господарство у Польщі та в Україні має багато спільного, що дозволяє обґрунтовано прогнозувати господарські та політичні рішення для різних сценаріїв розвитку.

Андрій Білоус,
завідувач кафедри таксації лісу
та лісового менеджменту

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook