Національне виробництво харчової чорної ікри: шляхи виходу на ринки ЄС
В останній декаді вересня відбувся виїзний тематичний галузевий семінар-практикум на тему: «Функціонування галузей аграрного сектору в контексті приєднання України до Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори (CITES)» у рамках реалізації положень договору «Про співробітництво та організацію взаємовідносин між Національним університетом біоресурсів і природокористування України та Державним агентством рибного господарством України» від 08.07.2015 р. № 93.
У роботі тематичного галузевого семінару-практикуму прийняли участь студенти ОС «Магістр» спеціальності 8.18010024 «Прикладна економіка».
Організаторами зібрання виступив ТОВ-СРП «Осетр», Київська область, Обухівський район, місто Українка. Дане підприємство стало першим в Україні офіційним виробником харчової чорної ікри (сaviar), на якому впроваджено систему управління безпечністю харчової продукції за принципами Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP).
ТОВ-СРП «Осетр» сертифікований згідно стандарту FSSC 22000:2011: порядок сертифікації системи безпеки продуктів харчування, включаючи ISO 22000:2005, ISO/ТS 22002:2009 та додаткові вимоги FSSC 22000.
Основними напрямками діяльності підприємства є вирощування риб сімейства осетрових, а також виробництво високоякісної національної харчової чорної ікри.
Директор Бюджетної установи «Методично-технологічний центр з аквакультури» Юрій Шарило, вітаючи учасників, наголосив, що у 1999 році Україна приєдналась до скоординованої міжнародної діяльності в рамках CITES щодо попередження незаконної торгівлі осетровими видами риб. Стан популяцій цих реліктових видів риб, забезпечення їх відтворення, збереження та біорізноманіття є важливим заходом державного управління та підвищує міжнародний імідж нашої держави.
 
   

