Державна лісова охорона Білорусі за минулий тиждень ліквідувала 26 лісових пожеж

June 29, 2020
Білорусь

Посадові особи державної лісової охорони продовжують боротися з лісовими пожежами. Так, тільки за минулий тиждень в лісовому фонді було зафіксовано 26 випадків загорянь. Найбільш часто традиційно «горіли» південні регіони: Брестська (7), Мінська (7), Гомельська (6) області. При цьому найбільша кількість пожеж довелося на п'ятницю і суботу - в ці дні в лісовому фонді було зафіксовано 8 і 7 загорянь відповідно.

Відзначимо, що всього з початку року в лісовому фонді Мінлісгоспу сталося вже 823 лісових пожеж. Загальна площа загорянь перевищила 6,4 тис. Га. Незважаючи на значне збільшення кількості лісових пожеж у порівнянні з минулим роком, площа вогнищ вдалося знизити. Це говорить про своєчасному виявленні загорянь, оперативному реагуванні посадових осіб державної лісової охорони.

Однією з дієвих заходів щодо забезпечення безпеки громадян і попередження лісових пожеж є введення тимчасових заборон і обмежень на відвідування лісового фонду. Станом на 11.00 29 червня, вони діють т в 36 районах Білорусі. Відстежити ситуацію з введенням заборон і обмежень на відвідування лісового фонду можна за допомогою спеціальної інтерактивної карти, розміщеної на сайті Міністерства лісового господарства.

Звертаємо увагу, що рішення про введення і зняття заборони на відвідування лісів приймають місцеві органи влади за клопотанням лісогосподарських установ або районних відділів з питань надзвичайних ситуацій. Обмеження вводяться в разі високого класу пожежної небезпеки. Головна мета заборон - забезпечити безпеку громадян, збереження їх майна, а також лісового фонду.

Порушення вимог пожежної безпеки в лісах і на торфовищах або заборони на їх відвідування без заподіяння шкоди тягне, згідно ст.15.29 КоАП, попередження або штраф до 25 базових величин.

 Джерело: http://www.mlh.by

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook