На Прикарпатті працюють над попередженням лісових пожеж

May 25, 2020
Івано-Франківська обл.
Боротьба з масштабними лісовими пожежами складніша, ніж можна собі уявити. Це і стратегія дій, застосування засобів та різних технологій гасіння, фактор удачі і погодні умови. А ще - це чималі затрати коштів. Зважаючи на ці всі чинники, лісівники Прикарпаття вживають усіх профілактичних заходів.

Наразі у державних лісових господарствах Прикарпаття відбуваються практичні навчання з ліквідації ймовірної лісової пожежі. До прикладу, працівники державної лісової охорони ДП «Верховинський лісгосп» спільно з працівниками Верховинського РВ УДСНС у Верховинському районі ліквідовували ймовірну лісову пожежу з навиками використання мотопомп із послідовим з'єднанням для подачі води на далеку відстань від водозабору. Навчання відбувалися на території лісового фонду Верховинського лісництва. Про це повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

У Коломийському лісгоспі рятувальники і лісівники також відпрацьовували взаємодію між пожежно-рятувальними пiдроздiлами гарнiзону та добровільними дружинами, перевіряли оперативну готовність особового складу й пожежно-рятувальної техніки та працівників лісового господарства до дій у випадку виникнення пожеж у лісових масивах.

На сьогодні у лісництвах держпідприємств області обладнано 112 протипожежних постів, які укомплектовано дрібним протипожежним інвентарем, технічно підготовлено та є в наявності 19 пожежних автомобільних цистерн місткістю від 500 до 3000 л води, укомплектованих пожежними рукавами, 49 мотопомп, 402 ранцевих лісових оприскувачів, 42 трактори з ґрунтообробним обладнанням та створено запас ПММ з розрахунку 200 л на кожне лісництво. Крім цього проведено поточний ремонт автотранспортної техніки та її огляд.

Джерело: http://www.blitz.if.ua

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook