Дистанційне навчання – це самостійна робота кожного студента

11 May 2020, 17:14

Ось вже підійшов травень місяць, загальнонаціональний карантин продовжується і зараз кожен студент 4 курсу готується до своєї останньої екзаменаційної сесії, а вже зовсім скоро буде здача найголовнішого екзамену для кожного студента-бакалавра – це захист дипломної роботи. Тому студенти останнього курсу зараз працюють більш наполегливо і ставляться до цього серйозно, не виключенням є і 4 курс спеціальності «Біотехнології та біоінженерія». 

Дисципліна «Молекулярна біотехнологія», яку вивчали студенти 4 курсу спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» протягом усього цього семестру підійшла до свого завершального етапу – написання екзамену. Це був дуже цікавий та ємнісний за своїм викладенням курс. Для повного аналізу та вивчення цієї дисципліни було представлено три модулі, на яких більш конкретно ми могли ознайомитися з такими процесами, як реплікація, транскрипція, трансляція та репарація на молекулярному рівні.

Ми дізналися більш детально за яким алгоритмом проходять ці процеси, що для них потрібно, щоб даний процес пройшов злагоджено, тощо. Для закріплення кожного пройденого модуля, нам було надано контрольну роботу, з якої усі справилися. Також викладачами були задані цікаві завдання, для нашого самостійного вивчення, потрібно було зробити презентації на теми, які стосувалися більш конкретних питань молекулярної біотехнології.

Викладачі зробили все для того, щоб курс був насиченим достатньо цікавою інформацією про молекулярну біотехнологію і більш доступною для студентів. Були підготовлені лабораторні роботи, які змогли доповнити пройдений матеріал та вивчити більш детально той чи інший процес на прикладі. Всі студенти були дуже зацікавлені у проходженні цього курсу та готуються до здачі екзамену. Як завжди перед здачею обов’язково проходить консультація, яка допомагає студентам у вирішенні питань, які накопичилися під час проходження курсу, а також ознайомлення з питаннями, які виносяться на екзамен.

Отже, даний курс є дуже цікавим для вивчення студентами спеціальності «Біотехнології та біоінженерія», бо студенти-біотехнологи повинні розуміти як протікають дані процеси на молекулярному рівні і вміти відтворити цю інформацію при роботі з конкретними об’єктами (ДНК, РНК, білок) в лабораторіях.

Ілля Кучерявий

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook