На факультеті інформаційних технологій стартували дні відкритих дверей

October 21, 2019

   19 жовтня 2019 року на запрошення кафедри інформаційних і дистанційних технологій (https://www.facebook.com/events/940449462981100/) відгукнулися учні випускних класів київської школи №251, ліцею «Наукова зміна», «Слов’янської гімназії», гімназії №172 «Нивки». Крім київських школярів, які приїхали разом з вчителями та батьками, до нашої зустрічі приєдналась і родина з Корецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 (Рівненька область).
   Як і будь яка інша зустріч, наша розпочалась із знайомства, коли декан факультету Олена Глазунова розповіла про умови вступу, спеціальності, за якими здійснюється підготовка, матеріальну базу, викладацький склад, дружній студентський колектив.

   Але, краще 1 раз побачити, ніж 100 разів почути. І наші гості мали можливість у цьому пересвідчитись, оскільки далі завідувач кафедри інформаційних і дистанційних технологій Олена Кузьмінська провела екскурсію нашим факультетом.

   Це була не «музейна» екскурсія, а в кожній аудиторії в цей час були заняття чи консультації, тому школярі мали можливість на кілька годин стати студентами і відвідати лекцію професора кафедри економічної кібернетики Дмитра Жерліцина; побувати на практичному занятті доцента кафедри комп’ютерних систем і мереж Віктора Смолія, де дізнатись як працює "розумна" теплиця; одержати практичні поради з кібербезпеки від завідувача кафедри комп’ютерних систем і мереж Валерія Лахна;

Юрій Матус відкрив секрети підтримки цифрових потужностей факультету.

   Майбутні абітурієнти поспілкувалися із магістрами щодо перспектив навчання на факультеті з позиції фахової підготовки та подальшого професійного розвитку і випробували себе як майбутні ІТ-фахівці, а саме:
- Тестували боти разом зі студентами ІІІ курсу спеціальності «Комп’ютерна інженерія» Вдадиславом Андрішко та Аллою Федоренко;
- Створювали веб-анімації разом з доцентом кафедри інформаційних і дистанційних технологій Максимом Мокрієвим;
- Оптимізували власний ноутбук разом зі старшим викладачем кафедри інформаційних і дистанційних технологій Олександром Якубчаком.

   

На завершення, за невеличким частуванням поділились враженнями. Виявилось, що для кожного цей день був корисним. Хтось впевнився, що ІТ-це його майбутнє, хтось зрозумів, що веб-програмування – це не складно, хтось – що у нас на факультеті класні студенти і відкриті до співпраці професіонали викладачі….

   Але найважливіще, що коли є мета і для її досягнення об’єднуються батьки, школярі, студенти і викладачі, то все можливо!
   Тож до нових, суботніх зустрічей!

Олена Кузьмінська,
завідувач кафедри інформаційних і дистанційних технологій

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook