ПІДСУМКИ РОБОТИ РАДИ РОБОТОДАВЦІВ ЮРИДИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ ЗА 2018-2019 Н.Р.

29 May 2019, 12:30

В Україні триває обговорення Концепції вдосконалення правничої освіти для фахової підготовки правника відповідно до європейських стандартів вищої освіти та правничої професії, метою якої є сприяння становленню в Україні правничої освіти як системи стандартів змісту та методики викладання правничих дисциплін, базованих на формуванні правничих навичок, обізнаності щодо питань етики та прав людини, розумінні фундаментальної ролі правника в утвердженні верховенства права через захист прав і свобод людини, а також стандартів доступу до правничої професії.

Співпраця з Радою роботодавців юридичного факультету триває з 2015 року, до складу якої завжди входили  представники органів державної влади, судді, науковці та практикуючі юристи, що всебічно сприяло набуттю студентами юридичного факультету відповідних якостей. Новації в національній системі освіти України, сучасні тенденції світової інтеграції та «виклики» часу стимулювали до оновлення складу Ради роботодавців юридичного факультету. Серед нових представників є Віце-президент Нотаріальної палати України, представники Національного агентства з питань запобігання корупції України, арбітражний керуючий.

Зокрема, завдяки і співпраці факультету та Ради роботодавців, юридичний факультет сьогодні займає передові позиції у рейтингу юридичних факультетів. Яскравим підтвердженням цієї позиції є результати цьогорічної вступної кампанії, а нинішній рік проголошено роком переходу від кількісних показників до якісного складу студентів. Поглиблення взаємодії між факультетом та роботодавцями, буде запорукою успішної адаптації випускників у «професійне життя». 

Зусиллями членів Ради роботодавців юридичного факультету розширено коло баз навчальної та виробничої практики,облаштувано криміналістичну лабораторію, зала судових засідань та удосконалено навчальні плани з переліком компонентів освітньо-професійної програми «Право».  

Великою мірою  на їх формування впливає запровадження для студентів 4 курсу єдиного фахового вступного випробування, що проходить з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення ЗНО для вступу для здобуття ступеня вищої освіти магістра за спеціальністю 081 «Право».

  

секретар Ради роботодавців

юридичного факультету НУБіП України

Інна Горіславська

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook