Агробіологічний факультет провів міжнародний семінар «Використання ґрунтових мікроорганізмів для сталого сільського господарства»

May 20, 2018

18 травня 2018 року, в ауд. № 40, 4 навчального корпусу, відбувся міжнародний семінар: «Використання ґрунтових мікроорганізмів для сталого сільського господарства» за участю українських, італійських і турецьких науковців.

Із вітальним словом виступила декан агробіологічного факультетуОксана Тонха, яка відзначила актуальність теми семінару, використання мікробіологічного консорціуму у проблемах подолання стресу сільськогосподарських рослин від посухи, зменшення забруднення ґрунту важкими металами і радіонуклідами, покращення доступності елементів живлення для рослин, формування сприятливого середовища для реалізації біологічного потенціалу рослин. Оксана Тонха познайомила учасників семінару із структурою НУБіП України, агробіологічного факультету та представила концепцію по співпраці за напрямками наукових досліджень, використання ґрунтових мікроорганізмів та можливостей транскордонної співпраці.

         У роботі семінару брали участь закордонні гості, які виступили із наступними доповідями:

  • Міхель Селіто (Італія), доктор філософії з хімічних та біохімічних наук, відповідальний відділу маркетингу та глобальних випробувань компанії MS BIOTECH SpA - «Використання ґрунтових мікроорганізмів для сталого сільського господарства»;
  • Ченгіз Коч (Туреччина), проф., док., декан факультету конструкцій та дизайну Мугла Сіткі Кочман Університету - «Стале управління водними ресурсами у Туреччині».

Остання наукова доповідь цього семінару була представлена деканом агробіологічного факультету - Тонхою Оксаною, яка презентувала "Біологічну активність чорноземів типових за різного антропогенного навантаження".

Активну участь у обговоренні висвітлених на семінарі нагальних питань брали: Брошков Михайло (в.о. ректора ОДАУ), Балаєв Анатолій (зав. кафедрою ґрунтознавства та охорони ґрунтів), Кравченко Юрій (керівник міжнародної діяльності агробіологічного факультету), Андрусик Юрій (доцент кафедри садівництва), Скриник Олеся (доцент кафедри кормовиробництва, меліорації і метеорології), студенти 1 і 3 курсів ОС Бакалавр агробіологічного факультету і студенти 1 курсу ОС Бакалавр факультету захисту рослин, біотехнологій та екології.

 В.о. ректора ОДАУ - Брошков Михайло разом із співробітниками університету презентували потенційні можливості ОДАУ щодо співпраці у навчальному, науковому та інноваційному напрямах. Окремим блоком роботи семінару було спільне обговорення напрямків подальшого співробітництва щодо написання міжнародних проектів за програмами Горизонт 2020 та Транскордонного співробітництва.

По закінченні роботи семінару, гості та учасники відвідали музей ґрунтів України та підрозділи агробіологічного факультету.

 

доцент кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. М.К.Шикули 

Юрій Кравченко

  

 


Колаж
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook