Обговорюємо сучасну освіту з випускниками шкіл

13 February 2018, 16:25

        Профорієнтація питання нагальне, але на яку профорієнтацію чекають випускники шкіл?

       З досвіду спілкування із учнями випускних класів можемо рекомендувати не лише рекламувати наш університет і розповідати про щасливе майбутнє наших студентів, а починати з «болючих» для випускників питань. Наприклад, чи різні виші мають різні прохідні на бюджет бали для однакових спеціальностей? Які предмети для складання ЗНО краще обрати? Як встановлювати пріоритет при виборі вишів? А коли школярі одержують компетентні відповіді, вони розуміють, що у НУБіП України працюють професіонали, готові допомогти студенту у його професійному самовизначенні. А відтак профорієнтація з реклами трансформується у обговорення, в якому можна краще відчути майбутніх абітурієнтів, їх очікування, вимоги, запити.
      Саме така зустріч і відбулась 12 лютого у Олени Кузьмінської, доцента кафедри інформаційних і дистанційних технологій, із випускниками столичного ліцею «Наукова зміна».

 

 

       Учнів ліцею об’єднує бажання бути конкурентоспроможними, а відтак і до вибору вишу вони підходять відповідально. Тому і виявили зацікавлення в інформуванні щодо особливостей навчання у нашому університеті – заповнені анкети поповнять базу потенційних абітурієнтів.

       А ще радо відгукнулись на пропозицію взяти участь в олімпіаді університету, оскільки можливість перевірити свої сили – це гарна підготовка до ЗНО.
    Олена Кузьмінська залишила інформацію як зазвичай робиться – на стендах ліцею, але і як робиться на кафедрі інформаційних і дистанційних технологій – у групі ліцею у Фейсбуці.

Який спосіб поширення даних є більш результативним покаже час.


 Тетяна Волошина,
старший викладач кафедри інформаційних
і дистанційних технологій

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook