"ІСТОРІЯ – СКАРБНИЦЯ НАШИХ ДІЯНЬ, СВІДОК МИНУЛОГО, ПРИКЛАД І ПОВЧАННЯ ДЛЯ СЬОГОДЕННЯ, ЗАСТЕРЕЖЕННЯ ДЛЯ МАЙБУТНЬОГО"

3 May 2017, 21:24

03 травня 2017 року в рамках проведення заходів, присвячених Дню па́м'яті та прими́рення, для студентів 1 та 3 курсів юридичного факультету Людмила Протосавіцька розповіла про участь України у Другій світовій війні.

У ході даного заходу студентська молодь, будучи не байдужою до тих страшних сторінок в нашій історії, активно долучалася до розповіді викладача, задавали питання, коментували фотографії, розповідали цікаві факти з героїчного минулого тих страшних воєнних часів.  

Учасниками заходу було з’ясовано, що в роки Другої світової війни загинуло понад 8 мільйонів мешканців України,  зруйновано 714 міст і містечок, 28 000 сіл, 16 000 промислових підприємств і 28 000 колгоспів, господарству України було заподіяно збитків на суму понад 285 млрд. крб. (або 100 млрд. доларів). Втрати були значні.  Протягом декількох десятиліть після війни Україна оговтувалася, відроджувалася та відбудовувалася.

Сьогодні, на жаль, студентська молодь не з підручників знає, що таке бойові дії та окуповані території. Сподіваємося, що уроки історії не будуть марними і наше українське  небо скоро знову стане мирним.

                                                Вічна пам’ять загиблим!

 

Людмила Протосавіцька,

доцент кафедри теорії та історії

держави і права НУБіП України

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook