І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з інформатики

16 March 2017, 18:00
   16 березня 2017 року на факультеті інформаційних технологій було проведено І етап Всеукраїнської студентської олімпіада з Інформатики.
Забезпечували проведення олімпіади науково-педагогічні працівники кафедри інформаційних і дистанційних технологій. Також активну участь взяли НПП кафедри інформаційних систем - викладачі, що забезпечують навчання дисциплін «Інформатика» та «Інформаційні технології» для студентів економічних спеціальностей провели серед студентів 1-3 курсів попередній відбір та рекомендували кращих до участі у І етапі. При цьому участь в олімпіаді була добровільною, тому студенти, що виявили бажання випробувати свої сили, мали попередньо зареєструватись онлайн.
В результаті, в олімпіаді брало участь 35 студентів з 7 спеціальностей.
Більшу активність виявили студенти 2 курсу (23 особи), що і не дивно, оскільки першокурсники (12 учасників) ще не опанували курси з циклу Інформаційних технологій в повному обсязі.
Олімпіадні завдання для студентів підготували старший викладач кафедри інформаційних систем, сертифікований викладач Microsoft Стариченко Євгеній та доцент кафедри інформаційних і дистанційних технологій, член журі всеукраїнської учнівської олімпіади з Інформаційних технологій Кузьмінська Олена.
За завданнями олімпіади учасники мали продемонструвати вміння використовувати стандартні додатки Microsoft Office для розв’язування нестандартних завдань. Максимальний бал (100 балів) студенти могли одержати за коректне розв’язання 6 завдань: одне завдання на створення комп’ютерної презентації (15 балів), друге – на опрацювання текстових документів (25 балів), решта чотири – на опрацювання електронних таблиць (кожне завдання оцінювалось у 15 балів). 
16 березня в 15.00 в к.15 розпочалась олімпіада і тривала протягом чотирьох годин. Завдання олімпіади та файли-заготовки заздалегідь були розміщені на робочих комп’ютерах учасників. Під час проведення олімпіади було заборонено використовувати будь-які сторонні пристрої та Інтернет. У такий спосіб було забезпечено рівні умови для всіх учасників – вони мали розраховувати лише на власні знання.
   На початку олімпіади студентів привітали всі НПП, які забезпечували її проведення: старші викладачі кафедри інформаційних і дистанційних технологій Саяпіна Таїсія повідомила про кількість учасників та провела підтвердження реєстрації очно; Волошина Тетяна – повідомила про призи для переможців – сертифікати на проходження професійної сертифікації Microsoft за лінією професійного розвитку Micosoft Office Spesialist (MOS); асистент кафедри Якобчук Олександр допомагав студентам у одержанні доступу до матеріалів олімпіади; доцент кафедри Кузьмінська Олена повідомила про умови проведення олімпіади, а доцент Мокрієв Максим, який і відповідав саме за проведення олімпіади, про правила здачі робіт, а старший викладач кафедри інформаційних систем Стариченко Євгеній відповів на запитання студентів щодо умов завдань.
 
Всі чотири години витримали не всі учасники – лише 5. Але й не дивно, адже саме вони претендували на перемогу.
Переможців, а це: Ворона Богдан (І місце), Поліщук Вікторія (ІІ місце), Васильковська Анна (ІІІ місце) привітає декан факультету Глазунова Олена. А вручення дипломів, які підготувала асистент кафедри Корольчук Валентина, відбудеться на засіданні вченої ради факультету інформаційних технологій 20 березня 2017 року в ауд. 206 навчального корпусу 15.
Кузьмінська Олена, 
т.в.о. завідувача кафедри 
інформаційних і дистанційних технологій 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook