На економічному факультеті відбувся захист магістерських робіт спеціальності «Облік і аудит»

December 12, 2016

 В період з 5 по 9 грудня 2016 року на економічному факультеті працювала екзаменаційна комісія по захисту магістерських робіт студентів спеціальності «Облік і аудит» денної форми навчання.
Головою екзаменаційної комісії було призначено завідувача кафедри статистики та економічного аналізу, д.е.н., професора Савчука В.К.

До складу комісії входили: завідувач кафедри бухгалтерського обліку і аудиту, д.е.н., професор Калюга Є.В., к.е.н., доценти кафедри бухгалтерського обліку і аудиту Олійник С.О. та Дерев’янко С.І. Секретарем комісії було призначено к.е.н., доцента кафедри бухгалтерського обліку і аудиту Мельниченко І.В.

Відкрив роботу Державної екзаменаційної комісії д.е.н., професор Савчук В.К. та побажав студентам успішного захисту магістерських робіт.

 

На захистах постійно були присутні декан економічного факультету д.е.н., професор Діброва А.Д., начальник відділу магістерських програм, к.е.н., доцент Колеснікова О.М., заступник декана економічного факультету, к.е.н., доцент Шиш А.М. та керівники магістерських робіт.

 

        Для покращення якості підготовки магістерських робіт та рівня наукової та професійної підготовки, недопущення дублювання тем та уникнення плагіату на початку листопада відбулася загальноуніверситетська конференція для студентів магістратури 2-го року денної форми навчання з метою представлення результатів своїх досліджень в рамках підготовки магістерської роботи. Результати досліджень магістри оформляли у вигляді постерної презентації (формат А-2).

На конференції порушувались питання гармонізації вітчизняного обліку до міжнародних стандартів, обліку, контролю, аналізу та оподаткування суб’єктів господарювання різних організаційно-правових форм.
Тематика магістерських робіт поновлюється кожного навчального року. В поточному році оновлено і затверджено фундаментальні, інноваційні та неординарні теми.
Захист магістерських робіт проходив відповідно до визначеного регламенту. В роботах були надані цікаві пропозиції щодо: методів оцінки виробничих запасів підприємств агропромислового виробництва в умовах використання національних та міжнародних стандартів бухгалтерського обліку; визначення основних підходів до оптимізації інформаційних ресурсів стратегічного управління діяльності сільськогосподарських підприємств через створення обліково-аналітичного сервісу управління продуктивністю і стимулюванням праці, розрахунками з дебіторами, кредиторами, виробничими запасами, тощо; використання кластеризаційного підходу до обліку і контролю розрахунків з покупцями та замовниками; методики складання фінансової звітності та контролю її показників як інформаційного ресурсу управління економічною безпекою суб’єктів господарювання та інші.

За результатами захисту визначені найкращі магістерські роботи, а студенти, які показали достатньо високий рівень підготовки, рекомендовані для подальшого вступу до аспірантури.


 Вітаємо наших молодих, енергійних, сповнених мрій і надій студентів із успішним захистом та бажаємо їм нових звершень і досягнень!

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook