Громадянська освіта: тенденції розвитку

May 17, 2016
м. Київ

16 травня 2016 р. в офісі проекту "Навчальні програми професійного зростання"  (USAID) відбувся круглий стіл випускників навчальних програм «Громадянська освіта: пошук нових підходів до успішного впровадження Національної програми громадянської освіти в Україні» (9-16 квітня 2016р., Франція) та «Виховання громадянської свідомості молоді в контексті освітньої реформи» (25 лютого – 18 березня, 2015р., США)., учасником якої був Василь Ковальчук, професор кафедри методики навчання і управління навчальними закладами.

Розбудова системи громадянської освіти, цінності як основа громадянської свідомості, система сертифікації молодіжних працівників, громадянсько-патріотичне виховання – це тільки декілька питань, які обговорювали під час зустрічі випускники двох споріднених програм стажування.

Учасники круглого столу обговорили дві моделі – французьку та американську – громадянської освіти, з якими вони познайомились під час навчальних програм. Предметом дискусії стало запровадження дієвих механізмів впровадження громадянської освіти в Україні.

В дискусії також взяли участь Олександр Ярема, заступник міністра Міністерства молоді та спорту, Джонатан Леос-Санчес, радник міністра молоді та спорту, Андрій Гевко, заступник міністра освіти і науки, Тамара Паливода, програмний менеджер Агентства США з міжнародного розвитку USAID, Олександра Єгорова, помічниця аташе з питань культури Посольства США в Україні, Ірина Бєляєва, директор департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту та команда проекту.

Круглий стіл започаткував об’єднання випускників різних програм у мережу задля розбудови єдиного гуманітарного простору та напрацювання практичних кроків з питань громадянської освіти в Україні.
Учасники обмінялись напрацюваннями та обговорили ідеї для спільних ініціатив та проектів.

Сайт проекту "Навчальні програми професійного зростання"  (USAID) http://www.ptp.ceume.org.ua
 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook