День знань у факультетській родині

September 1, 2015

    1 вересня – День знань для всіх хто навчається й навчає. Святково почався цей день на нашому факультеті. Для викладачів, науковців, навчально-допоміжного персоналу він став першим днем нового навчального року, нових планів, надій, звершень. Для старшокурсників – продовження навчання, для частини студентів цей рік є випускним і тому особливо відповідальним. Та найбільш стурбованими, напевне, були наші першокурсники, для яких починається нова - надважлива – сходинка в житті.


   

    З вітальним словом до великої сім’ї агробіологічного факультету звернувся декан професор Віктор Олексійович Забалуєв. З добрими побажаннями він привітав увесь колектив із початком нового навчального року, першокурсників і випускників коледжів, які стали студентами старших курсів - із вступом до одного з найкращих університетів України, який має дослідницьке спрямування, готує висококваліфіковані кадри для наукової й виробничої сфер, співпрацює з багатьма відомими зарубіжними вищими навчальними закладами, дає змогу молодим людям стати всебічно розвиненими й успішними в житті. Декан радо привітав новачків і з входженням до нашої дружної факультетської родини, побажав успішно виконати навчальну програму, прожити хороше цікаве студентське життя й стати такими потрібними державі й людству фахівцями. У своїй промові декан зазначив, що працюємо ми з дотриманням нового закону України «Про вищу освіту», і головним завданням залишається підготовка високоякісних фахівців, збереження кращих традицій і зростання факультету в усіх видах діяльності.
     На святі було багато гостей, серед яких – випускники нашого факультету, які сьогодні є успішними виробничниками, керівниками державних підприємств і установ. З вітальним словом до колективу звернувся Герой України, керівник одного з найбільших комбінатів «Пуща-Водиця», який є справжньою гордістю нашого факультету – професор Олексій Васильович Приліпка. Він відмітив важливість підготовки фахівців, яких готує наш факультет, обов’язок молодої людини розвиватися розумово й фізично, щоб стати успішним, корисним державі, своїй сім’ї, колективу. На нашому факультеті Олексій Васильович очолює єдину в Україні кафедру закритого ґрунту. Привітав рідний факультет випускник 1976 року, а нині заступник директора з наукової роботи Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків Віктор Миколайович Сінченко, який згадував своє студентське життя й подякував викладачам, які допомогли здобути знання та вміння й стати на самостійну дорогу в житті, а сьогоднішньому студентству побажав бути старанними задля майбутнього свого, своєї родини, своєї держави.

    Від студентської організації виступила Олійник Ліна, яка привітала першокурсників із вступом і входженням до дружної студентської родини, а всіх викладачів і колег – із початком нового навчального року. Ліна висловила слова віри в мирне й світле майбутнє нашої держави, і роль сьогоднішнього студентства в цьому майбутньому безпосередня. Прикрасою свята стали пісні у виконанні студентів і завідувача кафедри селекції, генетики і насінництва Віталія Леонідовича Жемойди.
     І ось настала мить посвяти. Студенти 9-ти нових академічних груп із рук своїх кураторів і представників кафедр отримали студентські квитки, проголосили ПРИСЯГУ СТУДЕНТА. По завершенню колона першокурсників, студентів і викладачів на чолі з деканом рушила на стадіон, для участі в загальноуніверситетському святкуванні Дня знань та урочистій Посвяті у студенти.

   Нехай новий навчальний рік буде успішним для студентів, продуктивним для викладачів, задля прославлення рідної Alma Mater, задля добробуту кожного з нас, задля ствердження і процвітання нашої держави.


Доцент Пасічник Н.А.
 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook