Гостьова лекція технолога компанії «VILLA MILK»

Гостьові лекції відіграють дуже важливу роль у сучасному навчальному процесі, особливо у вищій освіті. Вони оживлюють теорію, показують реальний ринок праці та створюють той «місток» між університетом і професійним середовищем, якого часто бракує студентам.

На запрошення доцента кафедри технологій у тваринництві Тетяни Антонюк 17 листопада 2025 року у рамках дисципліни «Молоко і молочні продукти» відбулася гостьова лекція технолога Тетяни Теслюк на тему «Виробництво молочних продуктів в умовах «VILLА MILK».

«VILLА MILK» - це більше, ніж просто ферма. Власні угіддя, корми, роботизована ферма та молокопереробний комплекс дозволяють виготовляти якісні молочні продукти, які сертифіковано за міжнародними стандартами ISO 9001, ISO 22000 та HACCP.




Тетяна Василівна – високопрофесійний технолог із понад двадцятирічним досвідом роботи. Вона детально ознайомила слухачів із особливостями виробництва їхньої продукції. Йогурти, сметану та кефір виготовляють термостатним способом, який забезпечує відмінну консистенцію та більш насичений смак. Фаворитами у споживачів є різноманітні м’які сири – класична бринза, з італійськими травами, оливками та пажитником. Також тут виготовляють тверді сири «Едам», «Гауда», а нещодавно запустили у виробництво сир «Чеддер». Навіть найкращий підручник не здатен повністю передати нюанси професії, а Теслюк Тетяна розповіла як технології працюють у реальних умовах та які проблеми виникають щодня на виробництві, як застосовуються теоретичні знання на практиці.




Цікава лекція не залишила студентів байдужими, вони активно включилися в дискусію та задавали багато питань. Живі приклади кар’єрних історій надихають. Коли студент бачить людину, яка працює у цікавій компанії (наприклад, як «Villa Milk»), він починає більше вірити у власні можливості, ставити реальні професійні цілі та прагнути стажування чи практики у таких господарствах.

Гостьові лекції — це інструмент, який додає навчанню глибину, реалістичність і натхнення. Вони розширюють кругозір студентів та допомагають університету бути відкритим до сучасних викликів і партнерств. Щиро дякуємо Тетяні Теслюк та компанії «VILLA MILK» за співпрацю, натхнення й цінний досвід для наших студентів!

Дякуємо Збройним Силам України за можливість навчатися, працювати та проводити наукову діяльність!

Тетяна АНТОНЮК,
доцент кафедри технологій у тваринництві