Формулюючи стратегічні цілі, напрямки та інноваційні програми навчання у коледжі, а також працюючи над оновленням та вдосконаленням освітньо-професійної програми та навчального плану підготовки здобувачів фахової передвищої освіти за спеціальністю «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» педагогічні працівники фокусують увагу студентів на прагненні готовності до змін, здатності на високому професійному рівні вирішувати навчальні задачі, бути зацікавленими в підвищенні ефективності результатів своєї праці та особистої кваліфікації.
Важливе значення для формування спеціальних фахових компетентностей має співпраця із роботодавцями.
З метою обговорення, моніторингу якості та сучасності освітньо-професійної програми освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра зі спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва 17 травня в стінах коледжу відбулась зустріч робочої групи та студентства з представником господарства-партнера СП ТОВ «Нива Переяславщини», головним технологом з тваринництва Андрієм КЛИМЕНКОМ.
Учасниками зустрічі було відмічено, що компетентності, які визначені програмою спрямовані на формування конкурентоспроможного фахівця, з високою професійною кваліфікацією, методичним i дидактичним досвідом, здатністю розв'язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми під час виконання своїх професійних обов’язків, а отже мають практичний характер.
Андрій КЛИМЕНКО зазначив, що структура освітньо-професійної програми дозволяє здобувачам освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра отримати індивідуальний набір знань шляхом представленої частини вибіркових дисциплін, а також позитивною особливістю ОПП Технологія виробництва i переробки продукції тваринництва є блок практичної підготовки у вигляді виконання курсових робіт, навчальних та виробничих практик.
Члени робочої групи, викладачі циклової комісії технологічних та лісотехнічних дисциплін щиро вдячні за співпрацю та цінні рекомендації щодо вдосконалення освітньо-професійної програми.
Валентина ФІЛАТОВА, керівник робочої групи