Кафедра ботаніки, дендрології та лісової селекції

Лісівничо-просвітницький центр

     Один з древніх учених-філософів сказав, що «… нація яка не знає свого минулого, не має права на майбутнє». Ці слова можна трансформувати до фахівців будь-якої спеціальності. Оскільки всі сучасні знання та технології базуються на історичних даних. З метою популяризації професії лісового, садово-паркового господарства, деревообробних та меблевих технологій навчально-наукова база Національного університету біоресурсів і природокористування України поповнилася ще одним сучасним підрозділом: до більш як 400 лабораторій, обладнаних за останнім словом навчального процесу, додався лісівничо-просвітницький центр.

     Зусиллями колективу ННІ лісового і садово-паркового господарстваДержавного агентства лісових ресурсів України та лісових підприємств багатьох областей – Вінницької, Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Рівненської, Сумської, Черкаської і Чернігівської – його облаштували в університетському ботанічному саду. Свій вагомий внесок зробили і Боярська лісова дослідна станція НУБіП та громадська організація «Товариство лісівників України».

 

     Студенти ННІ лісового і садово-паркового господарства, школярі та випускники коледжів, які хочуть пов’язати своє майбутнє з лісом, вже можуть знайомитися з лісовим біорізноманіттям, деревними рослинами різних регіонів України – від Карпат і до Криму, флорою лісових луків, боліт та узлісь, садивним матеріалом аборигенних лісових видів для створення українських лісів із розсадників лісових підприємств України. Тут представлено окремі експозиції щодо виробів з деревини, технологій переробки лісоматеріалів та виготовлення меблів; особливостей створення об’єктів садово-паркового мистецтва. У затишній залі можна переглянути добірку відеофільмів про історію, сучасний стан і особливості галузі.
 

 

Марина КАЛЬЧУК,

  завідувач Лісівничо-просвітницького центру

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook