Відбулось чергове засідання СНГ «Біотехнологія та генетика відтворення тварин»

November 6, 2023
Кафедра акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

3 листопада 2023 р. відбулось чергове засідання СНГ «Біотехнологія та генетика відтворення тварин». Основним питанням порядку денного стала наукова доповідь старости, студента 1 групи 5 курсу С.С.Марценюка на тему «Репродукція лабораторних мишей. Менеджмент мишиної зграї: від запліднення до запліднення».

Сергій тривалий час захоплюється гризунами, а упродовж останнього року вивчає особливості роботи з лінійними мишам в одній із спеціалізованих лабораторій. На засіданні СНГ він поділився результатами проведеного ним аналізу репродукції мишей на прикладі провідної в світі незалежної некомерційної біомедичної науково-дослідної установи The Jackson laboratory (заснованої Кларенсом Куком Літтлом ще у 1929 р.) та власним досвідом, отриманим при роботі з мишами.

В цікавій і змістовній доповіді були висвітлені репродуктивні характеристики мишей, анатомія і фізіологія статевої системи самиць і самців, методика визначення статі мишей, особливості естрального циклу та методика оцінки стадії циклу за оглядом зовнішніх статевих органів, особливості гормонального профілю під час статевого циклу та вагітності, процес парування та умови для досягнення кращого результату, причини низької репродуктивної функції мишей та стратегії її вирішення, особливості вагітності (тривалість, розвиток плодів на різних термінах вагітності), розвиток новонароджених мишенят та менеджмент розведення лабораторних мишей для кращої роботи без зайвих витрат та багато іншого.

Необхідно відзначити глибокі знання, ерудицію та гарну практичну підготовку С.Марценюка з питань біології мишей і його готовність до проведення самостійних наукових досліджень.

     Керівник СНГ, доц. В.Лакатош
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook