В університеті відзначили День Державного прапора і прийдешній День незалежності України

August 23, 2023

  Сьогодні Україна вже в 20-те святкує День Державного прапора. І вдруге – в умовах повномасштабної війни. І знову до святкової атмосфери додається тривога: як він пройде? Адже, знаючи нашого «скрепного на всю голову» цинічного ворога, можна очікувати чого завгодно у важливі для української нації дні – День Державного прапора і День незалежності України. Та українці вкотре демонструють характер, і сьогодні по всіх містам і селам піднімають синьо-жовті прапори, які стали за ці вже півтора роки страшної війни для кожного з насще дорожчими (адже недарма українські прапори на окупованих територіях з ризиком для життя ховали і досі ховають, як найдорожче, очікуючи звільнення), одягають вишиванки і відзначають національні свята.

  Не лишився осторонь і НУБіП, для колективу якого ці свята завжди були важливими, а фото гуртом у вишиванках стало традицією. Ось і сьогодні зібралися біля 3-го корпусу, аби привітати один одного, заспівати українських пісень і нагадати всім: Україна була і буде! А наш стяг неодмінно повернеться у кожний тимчасово окупований населений пункт.
  На церемонію підняття Державного прапора України зібралися члени вченої ради НУБіП, ректорату, всіх факультетів та ННІ, служб та відділів, студенти.
  Вітаючи їх, ректор Станіслав Ніколаєнко нагадав історію державного знамена, говорив про місце і роль нашого університету у формуванні продовольчої безпеки України, вихованні у молоді національної свідомості, духовного спротиву ворогу. Не забув і про результати цьогорічної вступної кампанії, за підсумками якої НУБіП входить у топ-10.

  У церемонії підняття прапора взяла участь знаменна група з числа курсантів кафедри військової підготовки. А саме знамено, яке тут же підхопив вітер, доручили підняти п’ятикурснику Артему Палійчуку.

 

  Присутніх вітали відмінниця навчання, курсантка кафедри військової підготовки Анна Сердюк, голова СО гуманітарно-педагогічного факультету Аліна Майборода.
  З національним прапором йдуть у бій і з ним перемагають. З ним живуть й під ним вмирають: пам'ять полеглих на полях російсько-української війни вшанували хвилиною мовчання.

 

  Свій внесок у віншування національно стягу зробили і університетську культурологи: прекрасну програму підготували тріо «Тоніка» (Тетяна Симоненко, Ірина Литвиненко, Ірина Майданюк) та студенти-аматори – учасники студії академічного, естрадного і джазового співу під керівництвом Владислава Чайки та студії «Солоспів», якою опікується Віктор Кавун.

Ірина Кушніренко
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook