Відкрита лекція доцента кафедри екології агросфери та екологічного контролю Марини Ладики

April 5, 2023
Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології

 

 Вагому роль у представленні інформації про стан довкілля виконують картографічні методи. За допомогою карти фахівці-екологи можуть зберігати і передавати екологічну інформацію, досліджувати просторово-часові зміни явищ природи і суспільства, прогнозувати поширення забруднювачів на певній території тощо. Картографічний метод дослідження заснований на аналізі карт як просторово-часових моделей дійсності.

Цьому питанню було присвячено відкриту лекцію на тему «Поняття про картографічні методи дослідження в екології» доцента кафедри екології агросфери та екологічного контролю Ладики Марини Миколаївни, яка відбулася 31 березня 2023 року. На лекції були присутні студенти 3 курсу спеціальності 101 «Екологія» та науково-педагогічні працівники кафедри екології агросфери та екологічного контролю: завідувач кафедрою О.І. Наумовська, доценти В.П. Строкаль, Є.М. Бережняк, С.П. Паламарчук, С.Д. Павлюк, А.А. Міняйло та старший викладач Г.А. Сербенюк.

 

 

 Лектором закцентовано увагу на критеріях оцінки якості карти для визначення можливості її використання в науково-дослідній, освітній, практичній діяльності. Крім того, розкрито особливості графічного аналізу та картометричних досліджень, які дають можливість доповнити, підкріпити, уточнити і деталізувати первинні висновки кількісними характеристиками. Презентація доповнювалася результатами власних картографічних досліджень та прикладами сучасного представлення просторової екологічної інформації. Постійно відбувався діалог із студентами.

 

Колеги та студенти високо оцінили рівень представлення актуального матеріалу.

 

Олена Наумовська,

завідувач кафедри екології агросфери та екологічного контролю

Віта Строкаль

доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook