Семінар-практикум «Технологічні особливості виробництва крафтових сирів» на базі ВСП «Немішаєвський фаховий коледж НУБіП України». День другий і третій

March 22, 2023
с. Крюківщина, Київська область

Технологія виробництва крафтових сирів доступна в реалізації, але одночасно складна через велику кількість можливих сортів сиру та факторів які впливають на кінцевий результат. Досвідчені сировари зізнаються, що у власній професійній діяльності мали багато невдалих експериментів, тому чіткі знання технології повинні доповнюватись розумінням усіх нюансів виготовлення сиру в поєднанні з любов’ю до цієї справи.

Другий і третій дні семінару "Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України", що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FIBL, Швейцарія) у партнерстві із SOFOSO AG (Швейцарія) на базі ВСП «Немішаєвський фаховий коледж НУБіП України» було проведено в Школі сироваріння Ірини Дем'янюк. Учасники семінару ознайомились з історією виготовлення сирів в різних країнах Європи, які мають глибокі власні традиції. Була проведена дегустація сирів, виготовлених у сироварні. У подальшому учасники семінару під керівництвом Ірини Дем'янюк власноруч виготовляли різноманітні сири популярних в Україні і Європі сортів. В перший день занять робили набіл (за технологією сиру фета), моцарелу, таледжіо, пекоріно. На наступний день виготовляли італійський сир качоковалло та песто.

Заняття, проведені Іриною Дем'янюк, були надзвичайно цікаві і пізнавальні. Вони дозволили комплексно побачити, зрозуміти, відчути і спробувати виготовити крафтові сири. Для технологів, які займаються скотарством, ці дні семінару дали змогу глибше зрозуміти потреби переробників у сировині та їх запит на виробництво молока зі специфічними складом, смаковими та технологічними особливостями, від яких залежить унікальність сирів.

Кафедра технологій виробництва молока та м’яса щиро вдячна Ірині Дем'янюк за її креативність, цікаві та пізнавальні оповіді про історію сироваріння, неймовірне поєднання теоретичних та практичних занять. 

 

 

Колектив кафедри технологій виробництва молока та м’яса

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook