Семінар-практикум «Технологічні особливості виробництва крафтових сирів»
20 березня викладачі інституту взяли участь у семінарі-практикумі «Технологічні особливості виробництва крафтових сирів» для викладачів закладів вищої і фахової передвищої освіти на базі «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України» та школи сироваріння Ірини Дем’янюк.
Завідувач кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва Інна Брюхачова, завідувач кафедри агроінженерії Микола Ікальчик та доцент кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки Анатолій Кушніренко здобули практичні навички з визначення якості молока, характеру і міри фальсифікації молока та молочних продуктів, їх натуральності і наявності сировинних складових, що їм не властиві. Також відпрацювали технологію виготовлення крафтових сирів та визначили їх органолептичні і фізико-хімічні показники та зробили висновок щодо відповідності їх нормативним документам.
Даний захід проводився за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).




