Відбулося засідання вченої ради факультету аграрного менеджменту

February 20, 2023

   На засіданні вченої ради факультету аграрного менеджменту, що відбулася 20 лютого 2023 року було обговорено ряд питань, серед яких організація навчання у 2 семестрі 2022-2023 навчального року, атестація аспірантів, профорієнтаційна робота. 

   Заступник декана Людмила Чорненька доповіла про хід навчання та відзначила, що ми маємо забезпечити 100 % залучення студентів до освітнього процесу згідно встановленого розкладу занять, за винятком наявності підтвердженої поважної причини або оформленого узгодженого індивідуального графіку навчання. Також, актуальним є питання підвищення активності студентів на навчально-інформаційному порталі НУБіП України. 
   Людмила Чорненька озвучила головні завдання колективу щодо якісної організації освітнього процесу у 2 семестрі: безпека всіх учасників освітнього процесу (дотримання вимог Інструкції щодо правил поведінки в умовах воєнного стану в Україні); стовідсоткова залученість здобувачів освітнього процесу до навчання, участі в олімпіадах, наукових, мистецьких, спортивних  заходах, керівництво та написання наукових праць спільно зі студентами (формування рейтингу студента); забезпечення студентів навчально-методичними матеріалами, 100 % наявність оновлених ЕНК на навчально-інформаційному порталі Elearn;  робота наставників академічних груп; перевірка стану аудиторій закріплених за кафедрами на предмет готовності до навчання в очному форматі.
     В ході засідання атестували здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії, які навчаються на факультеті аграрного менеджменту. Заступник декана з наукової роботи Віра Бутенко, доповіла, що на факультеті навчаються 23 здобувачі за спеціальністю 073 «Менеджмент» та 21 здобувач за спеціальністю 075 «Маркетинг».
   Про результати наукового стажування у Варшавському університеті наук про життя (SGGW) м. Варшава, Польща доповіла завідувач кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського Тетяна Балановська, наголосивши на можливостях подальшої співпраці з іноземними колегами.
   Про профорієнтаційну роботу на факультеті аграрного менеджменту доповіла заступник декана Лариса Карпенко, яка зазначила загрози вступної кампанії 2023 року, серед яких зменшення кількості абітурієнтів: підвищення рівня міграції населення у зв'язку з військовими діями, як наслідок вибір випускниками шкіл закордонних навчальних закладів; зростання конкуренції серед ЗВО України та ЗВО зарубіжних країн; низький рівень підготовки або недостатні знання шкільної програми, що можуть призвести до складнощів при вступі та знизити кількість абітурієнтів.
   Лариса Карпенко також у своєму виступі окреслила завдання колективу факультету щодо організації профорієнтаційної роботи, серед них налагодження зв'язків із закладами середньої освіти та вчителями з метою проведення профорієнтаційних заходів для школярів та вчителів, поширеня інформації про діяльність факультету; формування комунікацій із здобувачами освіти в коледжах України, професійними закладами (в тому числі: центри зайнятості, управління освіти), спільне проведення профорієнтаційних заходів для школярів та учнів коледжів; розширення мережі базових шкіл задля співпраці структурних підрозділів факультету та поглиблення профорієнтаційної роботи із ними; забезпечення профорієтаційної діяльності через підвищення активності у соціальних мережах; вдосконалення системності та ефективності командної роботи підрозділів факультету шляхом їх залучення до проведення загальноуніверситетських профорієнтаційних заходів.
   Співдоповідачами по питанню профорієнтаційної роботи на факультеті виступили завідуючі кафедрами, які прозвітували про проведені заходи та висвітлили подальші плани роботи щодо популяризації спеціальностей факультету та університету в цілому.
   Членам вченої ради було анонсовано проведення Дня відкритих дверей на факультеті 28 лютого 2023 року о 14.00.
   З науковою доповіддю на тему: «Управління системою економічної безпеки суб'єктів логістичної діяльності» виступила  здобувач вищої освіти ступеня доктора філософії зі спеціальності 073 Менеджмент Альона Загородня, яка презентувала напрацювання, створивши цікаву дискусію навколо своєї тематики.
   Одноголосним рішенням членів вченої ради до присвоєння вченого звання доцента були рекомендовані к.е.н., доцент кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі Лариса Карпенко та к.е.н., старший викладач кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності Людмила Чорненька. 
   На засідання також розглянули інші питання, що потребували рішення вченої ради.
 
Лариса КАРПЕНКО
секретар вченої ради 
факультету аграрного менеджменту 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook