Агробіологи підтримують талановиту молодь на Всеукраїнському зльоті учнівських бригад НЕНЦ МОН України

October 29, 2022

Наша країна перебуває в складних умовах війни. Та це не привід сумувати. Життя триває і лише оптимізм та віра у ЗСУ формує наше щасливе майбутнє. І робота із нашими дошкільнятами і школярами має дуже важливе значення у цьому аспекті. По-перше, це спрямовує нестримну енергію малечі і талановитих підлітків у правильне русло, відволікає їх від новин і зменшує психологічне навантаження на них. По-друге, дає можливість їм відчувати свої таланти і свою необхідність країні у найближче майбутнє.


   З 18 жовтня по 20 жовтня 2022 року в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді МОН України було проведено Всеукраїнський зліт учнівських виробничих бригад, трудових аграрних об’єднань закладів загальної середньої та позашкільної освіти. Програмою Зльоту було передбачено відкритий захист науково-дослідницьких робіт у галузі рослинництва, овочівництва та садівництва, а також презентація виставки «Щедрість рідної землі» і відкритий творчий звіт членів учнівських виробничих бригад, трудових аграрних об’єднань. У журі від агробіологічного факультету працювали Надія Бордюжа і Ніна Бикіна, доценти кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна НУБіП України.

   На початку заходу Оксана Тонха, декан агробіологічного факультету, звернулася із привітальним словом до учасників. У своєму вступному слові вона детально розповіла про переваги навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України, представила всі спеціальності, за якими можна навчатись у нашому університеті, особливості вступної кампанії тощо. Звичайно ж, Оксана Леонідівна особливу увагу приділила агробіологічному факультету. Вона детально розповіла про структуру факультету, продемонструвавши сучасні навчальні лабораторії; звернула увагу на професійний склад викладацького персоналу, а потім перейшла до представлення сучасного спеціаліста спеціальностей «агрономія» та «садівництво і виноградарство». Діти активно цікавились цими спеціальностями.

 
   Потім перейшли безпосередньо до роботи. Учні демонстрували свої науково-дослідні роботи, у яких вони вивчали дію органічних і мінеральних добрив на технічні, зернові і овочеві культури, а також ефективність використання добрив нового покоління на основі амінокислот, фітогормонів, цукрів, біодобрив тощо. Частина робіт була присвячена вивченню густоти стояння рослин, а також відзивчивості різних гібридів на добрива. Активно і досить професійно відповідали на питання членів журі.

   У заключення члени журі побажали учням мирного неба над головами, швидшої нашої перемоги, отримувати позитив від життя, поєднувати приємне з корисним, і ефективно використовувати свою енергію для реалізації своїх ідей на благо агросектору України. Та запросили їх до вступу в НУБіП України.

   Тож, бажаємо всім мирного неба і віримо, що вже скоро зустрінемось of-line в Києві святкуючи нашу перемогу!
Дякуємо ЗСУ за можливість нам проводити такі зустрічі і займатися нашими дітками та молоддю, розвиваючи їх знання і вміння, та підтримуючи їх жагу до всього невпізнаного.
 
Надія Бордюжа,
доцент кафедри агрохімії та якості
продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна
 
 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook