Увага! Конкурс спільних українсько-австрійських науково-дослідних проєктів на 2023-2024 роки

October 18, 2022

 

   Розпочато конкурс спільних українсько-австрійських науково-дослідних проєктів на 2023-2024 роки, що організовує Міністерство освіти і науки України та австрійське Агентство з питань освіти та інтернаціоналізації.

Прийом заявок триває до 21 листопада 2022 року!
   Проєктні пропозиції приймаються за всіма науковими дисциплінами та тематичними напрямами.
   До участі у конкурсі запрошують науковців закладів вищої освіти, науково-дослідних установ та підприємств.

Для участі в конкурсі потрібно:

  • подати супровідний лист (1 примірник, скан-копія не допускається). Вимоги: на бланку установи-заявника, адресований на ім’я заступника Міністра освіти і науки з питань європейської інтеграції О. Шкуратова, текст у довільній формі із зазначенням назви спільного проєкту, пріоритетного напряму, ПІБ наукового керівника та з переліком додатків. Обов’язково зазначити, що дослідження на тему проєкту не фінансуються з держбюджету в межах інших конкурсів;
  • заповнити форму заявки на участь у конкурсі (2 паперові примірники заявки, скан-копія сторінок з підписами і печаткою від австрійського партнера допускається; сторінки з підписами і печаткою від української сторони – лише в оригіналі). Вимоги: двомовна (заповнюється послідовно українською та англійською мовами в одному файлі). Вимоги до усіх пунктів заявки розміщені у файлі заявки;
  • подати лист-підтвердження від австрійського партнера-керівника проєкту (1 примірник; скан-копія листа допускається). Вимоги: на бланку установи-партнера, адресований на ім’я керівника установи-заявника, текст у довільній формі із зазначенням прізвищ керівників проєкту, назви спільного проєкту, яка має збігатися із назвою проєкту у формі заявки;
  • подати акт експертизи на відкриту публікацію матеріалів за темою проєкту (1 примірник, скан-копія не допускається). Вимоги: експертна комісія установи затверджує висновок, в якому зазначається, що матеріали проєктної пропозиції не містять відомостей, заборонених до відкритого опублікування, текст у довільній формі;
  • подати CV українського та австрійського наукових керівників проєкту (по 1 примірнику). Вимоги: CV кожного керівника оформлюються двома мовами – українською та англійською, текст у довільній формі;
  • заповнити Google-анкету, до якої обов’язково додати заповнену заявку у форматі *.doc. Google-анкету краще заповнювати після підготовки усіх зазначених документів. 
   У зв’язку з воєнним станом зазначені документи подаються учасником конкурсу в електронному вигляді (скан-копії оригіналів у форматі *.pdf) на електронну пошту: [email protected]. Усі перелічені у вимогах документи надсилаються в одному листі одноразово із відповідною назвою листа. Кінцевий строк подання – 21 листопада 2022 року (до 17:00). 
   Учасник конкурсу, визнаний переможцем за результатами конкурсу, зобов’язаний подати оригінали документів у паперовій формі. 
   Організатори розглядатимуть тільки ті заявки, що оформлені відповідно до зазначених вимог та були надіслані вчасно.

Етапи відбору:

  • перевірка документів на відповідність вимогам конкурсу;
  • передання заявок на наукову експертизу;
  • проведення наукових експертиз паралельно в обох країнах;
  • ранжування переліку проєктів за результатами наукових експертиз обох сторін;
  • відбір та затвердження переліку науково-дослідних проєктів для фінансування на засіданні Комісії з питань співробітництва у сфері науки і технологій між Міністерством освіти і науки України та Австрійським Агентством з питань освіти та інтернаціоналізації.

Критерії відбору:

  • наукова відповідність, якість та оригінальність проєкту;
  • здатність та компетентність тимчасових наукових колективів втілити проєкт у життя;
  • можливість проведення спільних досліджень і адекватність наукового методу;
  • досвід участі у міжнародних проєктах і майбутній розвиток міжнародної співпраці;
  • якість інфраструктури установ, що беруть участь у проєкті;
  • участь у проєкті молодих науковців (віком до 35 років);
  • можливості практичного використання результатів проєкту.

Фінансування

  1. Фінансування виділяється на 2 роки – на кожен рік окремо. З виконавцями щороку укладають відповідні договори на виконання проєктів. Рішення про продовження фінансування наступного року приймається після розгляду звіту за попередній рік роботи.
  2. Для короткотривалого перебування в Австрії (до 14 діб) в межах затверджених проєктів австрійська сторона сплачує українським дослідникам 100 євро на добу (проживання та добові). Для довготривалого перебування (від 15 діб до 3 місяців максимум) – 1400 євро на місяць. Українська сторона оплачує українським дослідникам проїзд Україна-Австрія-Україна та медичне страхування.
   Для запрошених австрійських вчених українська сторона бере на себе витрати, пов'язані з їхнім перебуванням в Україні.
   Крім того, договором на виконання (передачу) науково-дослідних робіт між МОН та установою-виконавцем проєкту передбачаються статті витрат на закупку матеріалів та на накладні витрати для підтримки організації, де виконується науково-дослідний проєкт. 

Інтелектуальна власність

   Науковці з українського боку, зокрема, керівники проєктів, мають вжити усіх необхідних заходів для захисту науково-технічних та промислових цінностей, які їм належать, а також прав інтелектуальної власності. Головна увага приділятиметься тому, щоб у межах співробітництва не відбулося незапланованої передачі українських технологій іншим країнам. 

Додаткова інформація 

   Керівники та основні учасники проєктів можуть подавати кілька заявок. Однак керівники не зможуть отримати фінансування більш ніж за одним проєктом.
   Кандидатам на участь у конкурсі з української сторони варто переконатися у тому, що їх австрійські партнери подали відповідну заявку до Австрійського Агентства з питань освіти та інтернацоналізації.
   Інформація про переможців конкурсу буде оприлюднена на сайті Міністерства освіти і науки України у розділі «Наука» → «Європейська та євроатлантична інтеграція» → «Двосторонні наукові конкурси» → «Результати конкурсів».
   Лише переможці конкурсу будуть поінформовані електронним листом за вказаною у заявці електронною поштою для подальших кроків.

Контакти для довідок:

 
Контакти української сторони:
Контакти австрійської сторони:
Міністерство освіти і науки України 
Ірина ЛЕВИЦЬКА
Головний спеціаліст
Сектор реалізації міжнародних науково-інноваційних проєктів головного управління із реалізації політик у сфері науки та інновацій директорату науки та інновацій
Адреса: Київ, 01601, бул. Т. Шевченка, 16
 
OeAD – Austria's Agency for Education and Internationalisation
Ms Isabella Scheibelreiter
Ebendorferstraße 7
A-1010 Vienna
Tel. +43 (0)1/ 53408-472
Андрій ОСТАПЕНКО
Завідувач сектору реазації міжнародних науково-інноваційних проєктів головного управління із реалізації політик у сфері науки та інновацій директорату науки та інновацій
Адреса: Київ, 01601, бул. Т. Шевченка, 16
 
Докладніша інформація про конкурс – https://mon.gov.ua/ua/news/vidkrito-konkurs-ukrayinsko-avstrijskih-naukovo-doslidnih-proyektiv-na-2023-2024-roki

Завантажити форму заявку можна тут. 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook