ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ ДЛЯ МАЙБУТНІХ ВСТУПНИКІВ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ «ОБЛІК І АУДИТ»

April 27, 2022

 Під час війни у всіх змінились пріоритети, але проблема вибору закладу освіти для цьогорічних випускників залишилась нагальною проблемою. Вдалий вибір професії є запорукою впевненості у формуванні своєї життєвої стежини та усвідомлення свого значення в соціумі.

На допомогу приходять онлайн-зустрічі. І таким став День відкритих дверей кафедри обліку та оподаткування, який, враховуючи військовий стан в країні, в черговий раз відбувся в дистанційному режимі з використанням платформи сервісу Webex.

На зустріч завітали активні і цілеспрямовані випускники, які мріють проявити себе не тільки в навчанні, але і в спортивному середовищі, громадській діяльності, творчості. Всі хто бажає отримати не тільки якісну освіту, а також реальні професійні навички, завдяки яким стануть затребуваними фахівцями і зможуть успішно реалізувати себе в обраній професії бухгалтера або аудитора. Всі хто мріє про блискучу кар'єру і роботу в провідних компаніях і організаціях України та зарубіжжя.

Розпочався захід з привітання декана економічного факультету Анатолія Діброви наших майбутніх абітурієнтів, їх батьків і вчителів із майже 50 закладів освіти України: 20 коледжів і технікумів (Вінницького технічного фахового коледжу, Cосницького сільськогосподарського технікуму бухгалтерського обліку, Калинівського технологічного фахового коледжу,  Гайворонського політехнічного коледжу, ВСП «Заліщицького фахового коледжу ім. Є. Храпливого НУБіП України», Ірпінського державного коледжу економіки та права, ВСП «Ірпінського фахового коледжу НУБіП України», ВСП «Рівненського фахового коледжу НУБіП України», ВСП «Мукачівського фахового коледжу НУБіП України», тощо) та близько 30 загальноосвітніх закладів: Баранівського ліцею №1,  Березівської ЗОШ І-ІІІ ст., Спасівської ЗОШ І-ІІІ ст., Вараського ліцею №1, Верхівської ЗОШ І-ІІІ ст., Вінницької школи-гімназії №30, Таращанських академічних ліцеїв «Успіх» та «Ерудит», Чорнобаївської Гімназії, Менської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Т.Г. Шевченка; Ніжинської гімназії № 3; Українського гуманітарного ліцею КНУ імені Т. Шевченка; гімназії № 315; ЗОШ № 30, 45, 227 м. Києва,  Гайсинської школи та багатьох інших (загалом, більше 130 учасників долучилися до Дня відкритих дверей кафедри обліку та оподаткування, підключались цілими класами та групами).

Анатолій Діброва ґрунтовно представив економічний факультет НУБіП України, його видатних випускників зі спеціальності «Облік і оподаткування»,  окреслив перспективи навчання та величезний попит на випускників освітньої програми «Облік і аудит», співпрацю із бізнес-структурами і зарубіжними партнерами та Радою роботодавців.

 

  

Вичерпну презентацію про особливості вступної кампанії 2022 р. підготував відповідальний секретар приймальної комісії НУБІП України Сергій Ковалевський. Він розповів як буде здійснюватись подання документів для вступу в сучасних умовах; з яких предметів складається мультипредметний тест; як написати ефективний мотиваційний лист; які існують можливості вступу без централізованих іспитів та інші особливості цьогорічної вступної компанії.

У своєму  вітальному слові завідувач кафедри, доктор економічних наук, професор Любов Гуцаленко наголосила, що на кафедрі обліку та оподаткування успішно реалізується освітньо-професійна програма «Облік і аудит», за якою здійснюється підготовка фахівців, які є універсальними солдатами, оскільки можуть реалізувати свої знання у підприємствах різних сфер – як приватних малих, середніх так і великих корпораціях, підприємствах державного сектору економіки так і контролюючих установах, зокрема органах державної податкової служби, Державного казначейства, Державної аудиторської служби України та в міжнародних аудиторських компаніях. 

Освітня програма побудована таким чином, щоб випускники володіли знаннями та особливостями в обліку різних сфер діяльності – малого бізнесу, банківських установ, торгівлі, сільського господарства, переробної галузі, сфери обслуговування, державного сектору. Л. Гуцаленко відзначила управлінські функції підготовлених фахівців з бухгалтерського обліку, які окреслила тезою: «У виробничому оркестрі - бухгалтер перша струна». Також вказала на якість підготовки фахівців в НУБіП України, які користуються попитом на ринку праці та мають можливості дистанційно працювати в умовах реального часу не втрачаючи свої робочі місця.

Важливим є те, що випускники освітньо-професійної програми «Облік і аудит» мають можливість продовжити навчання на другому (магістерському) та третьому ( освітньо-науковому) рівні вищої освіти в НУБіП України за цією ж спеціальністю.

Наталія Кузик, гарант освітньої програми «Облік і аудит», зупинилась на основних перевагах професії бухгалтера і аудитора, серед яких виокремила: розвиток, логічне мислення, вироблення навичок, поліпшення самодисципліни, інформаційну грамотність, стабільність, можливість працювати на себе та постійне кар'єрне зростання. У доповіді аргументовано проінформовано про унікальність освітньої програми «Облік і аудит» НУБіП України, яка, зокрема, полягає у наданні переваги вивчення бухгалтерського обліку і аудиту підприємств аграрного бізнесу. Н. Кузик відмітила, що специфіка обліку й аудиту різних підприємств агробізнесу (і великих агрохолдингів, і середніх та малих підприємств), з одного боку, потребує значних зусиль для опанування, а з іншого – забезпечує здобувачам вищої освіти можливість успішного працевлаштування на підприємствах різних форм власності, різних напрямів діяльності, у різних сферах - фінансовій, банківській чи бюджетній.

Аргументацією цих тверджень стала демонстрація професійних успіхів здобутків колишніх студентів освітньої програми «Облік і аудит»: Т. Сковрунської (переможниця Всеукраїнського конкурсу «Кращий бухгалтер України» і зайняла місце у топ-десятці найкращих бухгалтерів), Я. Барановської та В. Альошина (помічників аудиторів Міжнародної аудиторської компанії HLBUKRAINE), М. Єсипчука, Н. Пінчук, С. Лелюшок, Т. Довгошиї (штатних працівників консалтингової компанії «EBS» за результатами успішного проходження ними стажування), Р. Горбуненка (радника Міністра фінансів України) та інших. На завершення Н. Кузик звернула увагу присутніх на міжнародну символіку бухгалтерів – герб, який складається з трьох символів – сонця (як символу прозорості фінансово-господарської діяльності суб'єкта господарювання), терезів (означає баланс-рівновага) і кривої Бернуллі, яка символізує те, що облік існуватиме вічно.

Цікавою була розповідь Наталії Гаєвської – Почесного Президента ВПГО «Спілка аудиторів України», члена Методради Мінфіну,  голови Комісії з питань професійної етики аудиторів ВПГО «Спілка аудиторів України», генерального директора ТОВ «Міжнародна аудиторська група» щодо перспектив професії аудитора в Україні та світі.

Випускниця Аліна Білошапка згадала свої чудові студентські роки, які вона успішно поєднувала з початком кар’єрного зростання і розповіла, що до війни обіймала одразу дві посади: заступника головного бухгалтера «Біолабтех» та бухгалтера Туристичної Агенції «Сузір’я тур». Зараз Аліна працює дистанційно і залишилась не менш затребуваною на ринку праці.

Анастасія Юдіна, студентка 3-го курсу спеціальності «Облік і оподаткування» освітньої програми «ОБЛІК І АУДИТ» розповіла, що вже на другому курсі отримала можливість працювати за фахом, а саме помічником аудитора у аудиторській компанії. Звичайно, доволі непросто поєднувати навчання за денною формою та роботу. Але вона на власному досвіді переконалась, що такий симбіоз сприяє швидшому і глибокому опануванню та відпрацюванню тих теоретичних знань, які отримує на заняттях нашого престижного університету. 

Її одногрупниця Софія Скібчик, впевнена, що вдалий вибір професії ‒ це запорука того, що не марно проживеш вік, натхненно працюватимеш і отримуватимеш від своєї роботи задоволення. Реалії сьогодення, підтвердили усі переваги професії бухгалтера, який з легкістю і безперебійно може виконувати усю свою роботу у віддаленому режимі. 

Модератор заходу – доцент кафедри обліку та оподаткування Володимир Литвиненко – наголосив, що якщо хтось не встиг приєднатися до заходу і задати свої запитання, не варто засмучуватися, адже попереду ще не одна зустріч, тим більше, що на офіційному сайті університету та сторінках кафедри обліку та оподаткування у соціальних мережах завжди висвітлена актуальна, цікава та розгорнута інформація з найрізноманітніших питань.
На завершення гості зустрічі мали змогу переглянути п’ятихвилинний фільм, який створили наші студенти з любов’ю до майбутньої професії. Дякуємо всім за проявлену цікавість до освітньої програми «Облік і аудит» спеціальності «Облік і оподаткування».
Бажаємо усім мирного неба, Перемоги Україні, успішного складання вступних випробувань та зустрічі у новому навчальному році в НУБіП України!
Любов Гуцаленко,
завідувач кафедри обліку та оподаткування,
Людмила Мельянкова, Наталія Кузик,

 

доценти кафедри 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook