Робота наукових підрозділів університету в умовах воєнного стану

March 14, 2022
     14 березня 2022 року за ініціативи проректора з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадима Кондратюка відбулося онлайн-засідання співробітників наукових підрозділів університету. Відкриваючи нараду, Вадимом Миколайовичем наголошено, що кожний підрозділ, кожний співробітник має зробити все можливе для підтримки України та життєдіяльності університету. Не виключенням є й наукові підрозділи.

 

     Директор ВП НУБіП України «Науково-дослідний і проектний інститут стандартизації і технологій екобезпечної та органічної продукції» (м. Одеса) Людмила Філіпова доповіла, що наукова діяльність інституту відбувається у межах запланованого календарного плану. За укладеними довгостроковими договорами з підприємствами харчової промисловості вдається залучати кошти до спеціального фонду, здійснюється оплата комунальних, всі співробітники на місцях. Здійснено заходи для захисту будівель та переходу до дистанційної роботи.
 
    Директор Українського науково-дослідного інституту сільськогосподарської радіології Валерій Кашпаров наголосив, що виконання наукових тематик здійснюється у повному обсязі. Є активні контакти із зарубіжними колегами з поясненнями та зверненнями щодо ситуації в Україні у зв’язку із збройною агресією. Здійснюються коригування міжнародного проєкту з Норвезьким університетом задля можливостей використання коштів на потреби університету.
     Робота Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК, за словами її директорки Валентини Корнієнко, продовжується у штатному режимі. Все наукове обладнання знаходиться у робочу стані. Докладаються всі зусилля для виконання завдань випробувальної діяльності. 
     Очільниці науково-організаційного відділу Ольга Сніжко та планово-фінансового відділу Світлана Більська закцентували на актуальних питаннях зарахування наукових працівників проєктів та поданні відповідних фінансових документів. Розроблені технічні механізми дозволятимуть успішно виконати поставлені задачі.
 
     Начальник відділу науково-технічної інформації Вікторія Мельник доповіла про розпорядження для науковців університету щодо посилення публікаційної активності та успішну підготовку перших випусків наукових видань університету, які будуть опубліковані на сайті університету. Продовжується робота по просуванню шести журналів в Scopus. 
     Начальник відділу організаційної діяльності навчально-дослідних господарств, Боярської ЛДС та навчально-виробничої практики Микола Грунтковський звернув увагу на надважливому питанні підготовки господарств до посівної, здійсненні робіт із забезпеченням насінням, підживленні посівів. Критична ситуація залишається у дослідному господарстві «Ворзель», яке знаходиться на тимчасово окупованій території.
 
     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко зосередив увагу на забезпеченні комунікації між науковими підрозділами та керівниками науково-дослідних робіт, постійному моніторингу інформації від МОН України щодо провадження наукової діяльності та особливостях виконання проєктів.
     Про успішну підготовку та погодження документів з формування спеціалізованих вчених рад доповів начальник відділу докторантури та атестації наукових кадрів Сергій Боярчук. Робота відділу зосереджена на постійному консультуванні здобувачів з підготовки дисертаційних робіт.
     На завершення наради проректор Вадим Кондратюк наголосив на відповідальності за свою роботу, необхідності взаємної підтримки та допомоги. Наукові підрозділи та всі науковці мають бути прикладами такої роботи.
 
Ольга Сніжко,

науково-дослідна частина 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook