Відбулась відкрита лекція Нікітченко Сергія Олександровича з дисципліни «Підприємницька діяльність»

22 February 2022, 17:49

    Відповідно до затвердженого графіку проведення відкритих лекцій у весняному семестрі 2021-2022 навчального року та на виконання наказу ректора НУБіП України від 24.01.2022 р. № 50, к.е.н., доцент кафедри організації підприємництва та біржової діяльності Нікітченко Сергій Олександрович  21 лютого 2022 р. провів відкриту лекцію з дисципліни «Підприємницька діяльність» для магістрів 1 року навчання різних спеціальностей.  Тема лекції – «Суть побудови бізнес-моделі та її значення в плануванні та організації діяльності».


   
    Лекція проходила в online режимі. На відкритій лекції були присутні декан економічного факультету д.е.н., професор Діброва А.Д., та заступники декана – доценти Маршалок М.С. і Воляк Л.Р., доцент кафедри економіки д.е.н., Мірзоєва Т.В.,  завідувач кафедри організації підприємництва та біржової діяльності д.е.н., професор Ільчук М.М., викладачі кафедри: к.е.н., доценти Андросович І.І., Коновал І.А., Любар Р.П., Томашевська О.А.,Фурса А.В., Яворська В.О. та відповідальна від економічного факультету для здійснення контролю за якістю навчання к.е.н., доцент Костюк В.А.
На лекції була розкриті базові поняття підприємництва, сутність шаблону бізнес-моделі, як одного з інструментів опису бізнес-ідеї.
    Тема лекції є однією з ключових в освоєні матеріалу дисципліни. Контекст викладання дисципліни для різних спеціальностей, передбачає творчий підхід до викладу основної інформації, тому лектором було розглянуто два основних питання - нормативно-правові основи підприємництва та шаблон бізнес-моделі.
 

   
Варто зазначити, що лектор професійно володів увагою аудиторії, акцентуючись на найбільш суттєвих моментах та поняттях, порядок викладення матеріалу був логічним, а темп викладення – сприяв розумінню та засвоєнню матеріалу.
 
В кінці лекції студентам було запропоновано завдання для самостійної роботи: на основі отриманої інформації описати бізнес-модель власної справи.
Головним побажанням студентів було якомога швидше розпочати практичне заняття, яке за розкладом мало бути наступна пара.
Лекція Нікітченко С.О. проведена на високому науковому і навчально-методичному рівні та одержала схвальні відгуки студентів і колег. Лектор отримав середню оцінку 49 балів з 50 від студентів за проведене завдання. Серед побажань від колег-викладачів  прозвучало розширення переліку питань розглянутої теми. Надані зауваження суттєво не вплинуло на загальну оцінку, яка склала 97 зі 100 балів.
В цілому ж присутні відмітили високий професійний рівень лектора, жваву і цікаву подачу змісту лекції, уміле володіння матеріалом, стилістично правильне мовлення лектора, здатність зацікавлювати та активізувати роботу студентів. 


Маршалок М.С
доцент кафедри організації підприємництва та
 біржової діяльності

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook