До уваги науковців! Оголошено конкурс!

November 2, 2021
     Міністерством освіти і науки України оголошено конкурсний відбір науково-технічних (експериментальних) розробок за державним замовленням, виконання яких розпочнеться у 2022 році за рахунок коштів державного бюджету.
 
Прийом документів здійснюватиметься до 25 листопада 2021 року включно.
     Строк виконання науково-технічної розробки – до двох років, починаючи з 2022 р.
    На Конкурс подаються науково-технічні (експериментальні) розробки за пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки відповідно до Закону України «Про пріоритетні напрями розвитку науки і техніки»:
  • інформаційні та комунікаційні технології;
  • енергетика та енергоефективність;
  • раціональне природокористування;
  • науки про життя, нові технології профілактики та лікування найпоширеніших захворювань;
  • нові речовини і матеріали.
     Науково-технічні розробки подаються в формі заявки на участь у конкурсі, яка заповнюється учасником. Рекомендації щодо заповнення заявки на участь у конкурсному відборі за покликанням.
     Конкурсний відбір науково-технічних розробок здійснюється за результатами наукової і науково-технічної експертизи за такими критеріями:
  • спрямованість на отримання науково-технічного (прикладного) результату, доведеного до стадії практичного використання;
  • відповідність запланованого науково-технічного (прикладного) результату пріоритетним державним потребам для забезпечення розвитку економіки, суспільства, зміцнення національної безпеки на основі використання наукових та науково-технічних досягнень, у тому числі шляхом розроблення технологій подвійного призначення.
     Актуальність, спрямованість на задоволення пріоритетних державних потреб науково-технічної розробки мають бути підтверджені не менше ніж двома листами підтримки від міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій, у тому числі тих, які є потенційними виробниками та/або споживачами науково-технічної продукції, що буде створена як результат науково-технічної розробки, а також провідних науковців.
Учасники Конкурсу повинні підготувати відповідні документи:
  • заявка (три оригінальних примірники), засвідчена підписами наукового керівника розробки та її авторів, керівника учасника Конкурсу та його печаткою (у разі наявності). Подання ксерокопій не допускається; 
  • листи підтримки (один примірник – оригінал, два примірники – ксерокопії); 
  • оптичний носій, який містить заявку в електронному вигляді (у форматах DOC та PDF), скан-копії листів підтримки (у форматі PDF); 
  • супровідний лист із переліком матеріалів, що подаються учасником на Конкурс, засвідчений підписом керівника учасника та його печаткою (у разі наявності); 
  • лист на бланку учасника Конкурсу, засвідчений підписом керівника та його печаткою (у разі наявності), в якому учасник підтверджує відсутність підстав для відхилення заявки відповідно до пункту 5 критеріїв оцінки допустимості державної допомоги суб'єктам господарювання на проведення наукових досліджень, технічний розвиток та інноваційну діяльність.
     Документи для участі надсилаються поштою на адресу: 
Міністерство освіти і науки України
Директорат науки та інновацій 
бульвар Тараса Шевченка, 16 
м. Київ, 01601
     Телефони для довідок з питань Конкурсу: (044) 287-82-30, (044) 287-82-66, (044) 287-82-02, (044) 287-89-23; електронна адреса для листування: [email protected].
 
Звертаємо увагу вчених на особливості виконання за рахунок коштів державного бюджету визначених за результатами конкурсу науково-технічних розробок
 
     Після затвердження урядовим рішенням переліку найважливіших науково-технічних (експериментальних) розробок за державним замовленням укладання договорів з виконавцями науково-технічних розробок, визначених переможцями за результатами конкурсу, здійснюється без проведення процедур публічних закупівель відповідно до пункту 3 Порядку та розпочнеться не пізніше ІІІ кварталу 2022 року.
     Розрахунки за договором здійснюються шляхом проведення попередньої оплати в межах наявних бюджетних коштів, розмір якої не може перевищувати 30 % загальної вартості НТР за рік. Попередня оплата надається не раніше, ніж за три місяці до закінчення етапу відповідно до пункту 151 постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».
     З питань підготовки документів на конкурс звертатись до науково-організаційного відділу НДЧ
 (кім. 215, навч. корпус № 3, тел.: 527-81-54).
 
В. Отченашко,
начальник науково-дослідної частини
 
Детально з умовами конкурсу та порядком оформлення можна ознайомитись за посиланнями:
Оголошення про конкурсний відбір

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook