Екскурсія студентів ОП «Професійна освіта» до музею анатомії НУБіП України

8 жовтня 2021 року

Студенти 1 і 2 курсів ОП «Професійна освіта» (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології) разом зі своїми наставниками Чередник Лідією Миколаївною та Маценко Лесею Миколаївною на початку вересня 2021 року відвідали природничий музей у складі Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Фундатор та активний розбудовник музею, професор Олег Петрович Мельник, провів студентам чудову екскурсію та розповів всі тонкощі анатомічної будови живих організмів.

На сьогоднішній день в музеї зібрано понад 1,5 тисячі анатомічних експонатів, які представляють фауну всіх континентів. Першим експонатом тут став череп антилопи кані. Також є скелет носорога під ім’ям Джоні, який колись мешкав в Київському зоопарку, та його дружини. Не менш вагомим є експонат вовка, який знімався в рекламах для українського телебачення.

Також нам показали скелети жирафи, пітона та інших екзотичних тварин. Найбільш представлені в музеї кісткові матеріали хребетних, насамперед ссавців, проте є й кістяки птахів, плазунів та риб. Поміж кістяками в багатьох місцях інтер'єр прикрашають опудала, зроблені таксидермістами музею.

Перебуваючи в приміщенні кафедри та музею, студенти неабияк були вражені оздобленням та оригінальними малюнками природи, численними колекційними зразками тварин та портретами визначних анатомів.

Висловлюємо вдячність завідувачу кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка, д.в.н., професору Мельнику Олегу Петровичу за сприяння у відвідуванні музею анатомії та чудову і змістовну екскурсію.

Студенти 1 і 2 курсів ОП «Професійна освіта»

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook