Студент гуманітарно-педагогічного факультету В’ячеслав Голенко – чемпіон світу зі змішаних єдиноборств ММА серед юніорів

2 серпня 2021 року

   З 29 липня по 1 серпня 2021 року в місті Софія, Болгарія відбувався Чемпіонат Світу зі змішаних єдиноборств ММА серед дітей, юнаків та юніорів.

   Спортсмени змагалися в трьох вікових категоріях 12-13 років, 14-15 років та 16-17 років. Українську команду на змаганнях представляла National MMA Federation of Ukraine. Наші юні спортсмени здобули 17 золотих, 18 срібних і 17 бронзових медалей в різних вікових категоріях, чим забезпечили збірній України абсолютне лідерство в загальному медальному заліку, залишивши позаду надскладних суперників Росію та США.

   В категорії юніорів боровся студент першого курсу спеціальності «Фізична культура і спорт» В’ячеслав Голенко. В попередніх боях, він переміг спортсменів з Румунії та Казахстану, а у фінальній сутичці свого одноклубника Тимура Скрипника та здобув звання Чемпіона Світу зі змішаних єдиноборств ММА серед юніорів.

 

   В’ячеслав, випускник Тарасівської ЗОШ, обожнює спорт. З дитинства він займався футболом, а в 13 років захопився одним з видів змішаних бойових мистецтв – «ММА». Має високі здобутки у спорті: І місце в Чемпіонаті Київської області зі змішаних єдиноборств ММА (29.08. 2020 р.); І місце в Чемпіонаті України з бойового самбо (25.10. 2020 р.); І місце в Всеукраїнському турнірі «Кубок України з бойового самбо серед юнаків та юніорів» (13-15.09 2020 р.), І місце в Чемпіонаті України зі змішаних єдиноборств ММА, а тепер додав до цього списку ще золото Чемпіонату Світу.

   Вітаємо В’ячеслава Голенка та його тренера Вахабжана Муратова. Бажаємо успішних виступів і надалі. Пишаємося таким студентом!


Олена Отрошко
викладач кафедри фізичного виховання
гуманітарно-педагогічного факультету

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook