Навчальна та виробнича практика студентів в НДГ триває…

21 липня 2021 року
     Цього року всі факультети НУБіП України активно використовують можливості навчально-дослідних господарств для проведення навчальних та виробничих практик. Особливо це факультети агробіологічний, конструювання та дизайну, механіко-технологічний, ветеринарної медицини та економічний. Коли, як не зараз, майбутні виробничники зможуть отримати реальні практичні навички з підготовки техніки до виконання польових робіт, оцінити якість та стан господарських посівів, самі прийняти участь у жнивах та роботах на токах і складах, зануритись в реальну атмосферу жнив, коли дуже важлива відповідальна робота кожного працівника на своєму робочому місці, бо від цього залежить спільний результат.

  

  

     На даний час у НДГ проходять практику студенти ІІ та ІІІ курсу агробіологічного факультету та майбутні інженери-механіки. Разом із головними агрономами та головними інженерами господарств під керівництвом досвідчених викладачів НУБіП вони вчаться визначати біологічний урожай, перевіряють якість обмолоту комбайнів в полі, визначають якісні показники зерна на току, оцінюють нинішній стан посівів кукурудзи, сорго, соняшнику, сої і ще багато тонкощів агрономічної справи. Ті ж студенти, що мають певні навички, самі можуть реально сісти за кермо комбайна і відчути себе учасником жнив.

  

  

     До речі, жнива ранніх зернових у НДГ наближаються до середини. Уже зібрано озимий ячмінь у «Великоснітинському НДГ ім. О.В.Музиченка» та «Агрономічній дослідній станції», середня урожайність 41,1 ц/га. Зараз іде збирання озимої пшениці. Отримані показники значно кращі минулорічних. Студентам є на що подивитись і де попрацювати. Для них це реальна допомога господарству і в той же час здобуття практичних навичок, які обов’язково допоможуть у оволодінні фахом.

  

     Директори НДГ разом із спеціалістами забезпечують студентам хороші умови для проживання, харчування та проведення вільного часу поза виконанням завдань практики. А це в умовах нестабільної карантинної ситуації досить непросто і вимагає посиленого контролю та відповідальності всіх працівників, залучених до роботи із студентами.
     Практика триває…


Ірина Артемчук,
провідний фахівець відділу організаційної діяльності НДГ,
Боярської ЛДС та навчально-виробничої практики

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook