Українсько–китайське проектне співробітництво на агробіологічному факультеті

19 лютого 2021 року
     18 лютого 2021 року на прохання професора Ан Йонкганга (Аграрний університет Пекіна) відбулась зустріч по обговоренню проектного співробітництва із проректором з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку – Ткачуком Вадимом, керівництвом навчально-наукового центру міжнародної діяльності – Лабенком Олександром та Афанасенком Володимиром, деканом агробіологічного факультету – Тонхою Оксаною, керівником міжнародних програм агробіологічного факультету – Кравченком Юрієм.

     Китайську сторону представляли: член правління китайської діаспори в Україні – пан Слоу Ху та перекладач, співробітник китайського центру – пані Ніна (український синонім китайського ім’я).

     Вадим Ткачук акцентував увагу на перспективи українсько-китайського наукового співробітництва в рамках глобального геоекономічного проекту Китаю «Один пояс, один шлях». Китайським партнерам було запропоновано стратегічне партнерство між НУБіП України та університетами і науково-дослідними інститутами Китаю за різними напрямами діяльності.

     Після обговорення перспектив співробітництва із проректором НУБіП України – Вадимом Ткачуком, китайська делегація продовжила свою роботу на агробіологічному факультеті. До обговорення спільного проекту долучились: Ан Йонкганга, Чженхуї Ху та Пінгшенг Ленг – професори сільськогосподарського коледжу Аграрного університету Пекіна. Зустріч проходила в оф- і онлайн режимі. За результатом обговорення спільного наукового проекту “Біоконверсія органічних відходів для їх переробки в сільському господарстві через корисні мікроорганізми” була сформована проектна заявка, проект був зареєстрований на сайті Міністерства науки і техніки КНР, а також був підготовлений офіційний лист-підтримки від Аграрного університету Пекіна. По закінченні проектного обговорення китайські гості висловили своє бажання взяти участь у «Дні відкритих дверей» НУБіП України та підготувати свої пропозиції у сфері спільного аграрного виробництва між НУБіП України та китайськими партнерами.

Юрій Кравченко,
доцент кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів
Оксана Тонха,
декан агробіологічного факультету 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook