На факультеті аграрного менеджменту випускники магістратури представили результати своїх досліджень

28 листопада 2020 року
     На факультеті аграрного менеджменту щорічно проходять постерні презентації магістрів-випускників за результатами їх досліджень. Цьогоріч такі заходи чотирма випусковими кафедрами факультету аграрного менеджменту за всіма освітніми програмами, які функціонують на факультеті, були проведені в онлайн-режимі з використанням хмарних технологій.

     На факультеті аграрного менеджменту завершилися попередні захисти магістерських робіт магістрів другого року навчання у формі постерних презентацій. У рамках навчання за освітнім ступенем «Магістр» на факультеті аграрного менеджменту функціонують та успішно розвиваються уже протягом тривалого періоду такі освітні програми: «Адміністративний менеджмент», «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», «Менеджмент організацій і адміністрування», «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» і «Маркетинг».

     Чотири випускових кафедри факультету аграрного менеджменту, зокрема, кафедра адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності, кафедра менеджменту імені проф. Й. Завадського, кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту, а також кафедра маркетингу та міжнародної торгівлі щорічно здійснюють випуск фахівців з аграрного менеджменту, які користуються попитом серед роботодавців. Варто зазначити, що цього року відбувається також випуск магістрів за новою магістерською програмою, розрахованою на специфічний сегмент вступників, зацікавлених в отриманні управлінської спеціальності – медичних працівників. Для них минулого року на кафедрі адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності було відкрито магістерську програму «Управління закладом охорони здоров’я», а нині здійснюється перший випуск.
     Загальна кількість магістрів, які випускаються за всіма освітніми програмами складає 174 особи, з яких 97 осіб навчалися за денною формою навчання, а 77 осіб навчались заочно.
     Магістри кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності представили свої здобутки під час участі у Міжнародній науково-практичній онлайн-конференції студентів, аспірантів і молодих вчених «Сучасний менеджмент: виклики та можливості».

     Організаційним комітетом за результатами досліджень конференції були відзначені доповіді наступних студентів: Мельниченко Каріна (ОС «Менеджмент ЗЕД») презентувала випускну роботу про експортний потенціал борошномельної галузі України, Вишнякова Валерія (освітня програма «Адміністративний менеджмент») за дослідження про формування іміджу підприємства на зовнішньому ринку, Паламарчук Максим (освітня програма «Адміністративний менеджмент», проект Агрокебети) розкрив проблеми «Оптимізації транспортної логістики зерна у вертикально-інтегрованій компанії».

     Велику зацікавленість членів екзаменаційної комісії викликали доповіді англійською мовою студентів-іноземців, які закінчують магістратуру за освітньою програмою «Менеджмент ЗЕД». Студенти-іноземці здійснювали дослідження трендів продовольчого ринку своїх країн та перспективи щодо розвитку співпраці з Україною. Так, Іслам Рабея провела дослідження зовнішньої торгівлі Бангладеш аграрною продукцією, Маалуф Таніос працював над проблемами світового ринку пшениці та місця України в ньому, Шахзад Мудассір вивчав зовнішню торгівлю сільськогосподарською продукцією у Пакистані, Анаафі Машуд здійснював аналіз зовнішньої торгівлі сільськогосподарською продукцією в Гані, а Уртадо Годой Едісон Стефен обґрунтував місце Еквадору на світовому ринку бананів.

     Абсолютно новим досвідом для студентів-медиків та їх наукових керівників стала презентація здобутків випускників за магістерською програмою «Управління закладом охорони здоров’я». У роботах на високому науково-практичному рівні було реалізовано принцип поглиблення міждисциплінарних зав’язків між різними спеціальностями. Студенти, випускники медичних вишів з суттєвим досвідом у практичній медицині, наводили цікаві приклади зі своєї професійної діяльності та показали новий формат дослідження на стику управлінської та медичної спеціальностей.

     У формі обговорення постерних презентацій пройшов попередній захист магістерських робіт на кафедрі менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського.
     Магістри, які будуть захищатися за освітньою програмою «Менеджмент організацій та адміністрування», представили постери за темами своїх досліджень та зробили доповіді. На думку членів комісії, найбільш інформативними були презентації Зубрицької Злати, Мазура Олександра, Пирогова Дмитра та Мельника Дмитра.

 

     Постерні презентації магістрів, майбутніх проєктних менеджерів, за освітньою програмою «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» (випускова кафедра – кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту) стали підсумком уже розроблених ними проєктів з розвитку бізнесу в різних сферах бізнесу. Студенти показали набуті компетентності щодо розробки власного бізнес-плану та висловили бажання вже скоро стати підприємцем та організувати власний бізнес.

     Свої наукові напрацювання через демонстрацію постерних презентацій представили магістри-маркетологи. Випускникам кафедри маркетингу вдалося проаналізувати актуальні проблеми розвитку маркетингу на переробних та сільськогосподарських підприємствах, особливості формування та розвитку товарного асортименту, використання маркетингових комунікацій, розвитку брендингу, креативних стратегій, тощо.

     Кілька випускників запропонували товари-новинки для базових підприємств, на яких проводилися дослідження їх маркетингової діяльності.

     Підсумовуючи, потрібно сказати, що факультет аграрного менеджменту завжди пишався своїми випускниками. Багато з них уже на сьогодні стали відомими персонами, діячами, керівниками у світі економіки, управління, політики та бізнесу. Ми зичимо нашим цьогорічним випускникам-магістрам високої оцінки магістерських робіт, успішного працевлаштування та дякуємо за навчання на нашому факультеті.

 

Анатолій Остапчук,

декан факультету аграрного менеджменту

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook