Карантин – не час для відпочинку: у гуртожитку № 6 проводиться системна робота щодо поліпшення умов проживання

2 листопада 2020 року
Студентство – найкращий період життя: перші справжні почуття, дружба на все життя, перші труднощі та перші виклики, перші сміливі рішення та кардинальні зміни – усе, що формує кожного як індивідуальність з її міцною позицією та впевненістю у завтрашньому дні. Найголовнішим чинником бурхливих студентських років завжди був, є і лишається надалі – гуртожиток. Недаремно, кожен відвідувач та мешканець гуртожитку № 6 Національного університету біоресурсів і природокористування України має можливість засвідчити ці пророчі слова: «Гуртожиток – наш рідний дім, бережи його!». 

Очевидно, що питання покращення санітарно-побутових умов проживання в гуртожитках є не лише вимогою сьогодення, а й викликом для кожного, хто опікується добробутом студентів на місцях, оскільки фінансування даної статті цілком і повністю покладається на університет. А тому, саме відповідальне ставлення ректорату, деканатів, адміністрації гуртожитків, науково-педагогічних працівників до виконання своїх обов’язків, високоефективна колективна синергія, а також правильний розподіл і ефективне використання коштів дозволяють створити належні санітарно-побутові умови проживання в студентських гуртожитках.
Варто наголосити, що в гуртожитку № 6, де проживають студенти факультету ветеринарної медицини та гуманітарно-педагогічного факультету, під час карантину був виконаний значний обсяг ремонтних робіт та докладено чимало зусиль задля покращення санітарних та побутових умов проживання студентів.

Зокрема, було проведено капітальний ремонт в частині заміни електричної проводки, розеток, світильників, шпаклівки стін, заміни вікон та дверей, здійснено повне меблеве забезпечення 25 кімнат для студентів першого року навчання факультету ветеринарної медицини та понад 18 кімнат для студентів гуманітарно-педагогічного факультету, що становить 98 % від загальної кількості кімнат, які були призначенні для поселення першого курсу.


Студентська рада гуртожитку № 6 на чолі з Анною Сердюк за підтримки адміністрації гуртожитку, дирекції студентського містечка, студентів, ректорату та деканатів факультетів зробила ряд робіт щодо покращення умов проживання у нашому гуртожитку, а саме: у зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією були встановлені дезінфікуючі засоби у місцях загального користування, здійснено капітальний ремонт спортзалу для заняття спортом, розпочато облаштування кімнати для сушіння білизни.


Без перебільшень, найбільш нагальною проблемою життєдіяльності нашого гуртожитку в період карантину було проведення капітального ремонту кухонь та умивальників лівого крила гуртожитку, зокрема, абсолютна заміна кахлю на підлозі та стінах, сантехнічного обладнання, дверей та вікон. Студенти, повернувшись з карантину, були приємно здивовані швидкістю та якістю завершених ремонтних робіт на кухнях та умивальниках гуртожитку.

 

 

Також варто згадати і про закупівлю та стаціонарне встановлення на стелі читального залу нашого гуртожитку мультимедійного проектора для перегляду кінофільмів, футбольних матчів, тощо, а також задля налагодження та практичного застосування ефективного виховного процесу.

За ініціативи адміністрації нашого гуртожитку постійно і активно облаштовуються квітами підвіконня гуртожитку, ваблять око перехожих яскраві і доглянуті клумби, встановлені нові лавочки навпроти гуртожитку, закуплений м’який та твердий інвентар. Кожного дня згідно графіку до гуртожитку надходять нові меблі, які в подальшому будуть встановлені в кімнатах.


Отже, необхідно констатувати, що велика робота вже зроблена, наразі маємо навчитися цінувати те, що маємо, та усвідомити, скільки зусиль це коштувало ректорату, деканатам, дирекції студентського містечка.
Студенти та мешканці гуртожитку № 6 висловлюють слова щирої вдячності та подяки за проведену колосальну роботу та постійне піклування про санітарний та побутовий стан нашого гуртожитку. Особливо дякуємо адміністрації гуртожитку та допоміжному персоналу, які щодня наполегливо працюють щоб наші умови проживання були кращими!


М. Цвіліховський,
декан факультету ветеринарної медицини
та студентський актив гуртожитку № 6

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook