Навчальна практика з селекції та насінництва

28 вересня 2020 року
ВП НУБіП України «Великоснітинське навчально-дослідне господарство ім. О.В.Музиченка»
     З 21 вересня студенти 4 курсу 2 групи агробіологічного факультету відповідно до графіку навчального процесу проходять навчальну практику в ВП НУБіП України «Великоснітинське навчально-дослідне господарство ім. О.В.Музиченка».
   Керівники практики – доцент кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О.Зеленського Жемойда В.Л. і агроном навчально-дослідного господарства Запольський С.В. ознайомили студентів із: схемами розміщення батьківських компонентів на ділянках гібридизації гібридів першого покоління, провели розрахунок врожайності материнського компоненту на ділянці розмноження соняшнику та сортів сої, ознайомили з документами на насіннєвий матеріал та категоріями насіння, яке підготовлене та придбане для посіву восени.
 
     Студенти ознайомилися і  розрахували норму висіву різних сортів пшениці озимої згідно даних про насіннєвий матеріал, вивчили та ознайомилися з форматом та змістом етикеток.
     Безпосередньо в польових умовах студенти ознайомилися та визначили стан та густоту стояння рослин батьківського та материнського компонента на ділянці гібридизації соняшника.
     На виробничих посівах сої зробили оцінку стану та визначили вологість зерна при збиранні.
     Тривалість практики – 3 дні. Кожен студент отримав індивідуальні завдання для успішного засвоєння практичних навичок.
    Кафедра дякує за сприяння в проведенні практики керівництву господарства (директору Журавлю Н.П., агрономічній службі Вороб'ю Ф.О. і Запольському С.В.).
  • Юлія Дмитренко,
  • асистент кафедри генетики, селекції і
  • насінництва ім. проф. М.О.Зеленського

  

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook