Студентське містечко: успішне існування гуртожитків ґрунтується на співпраці

15 вересня 2020 року
     15 вересня 2020 року відбулася позапланова зустріч керівництва Університету в особі проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші та проректора з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерія Іщенка із представниками дирекції студентського містечка – директором Сергієм Стецюком та завідувачами гуртожитків. Також серед присутніх на зустрічі: директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Геннадій Ржевський, головний лікар НУБіП України В’ячеслав Крупка, головний інженер – Олег Самсонюк, головний механік – Петро Виштак, головний енергетик – Євгеній Кулибаба.

     Серед особливостей успішного функціонування гуртожитків студентського містечка НУБіП України можна виділити постійну необхідність тісної співпраці з різними відділами Університету.
     У час пандемії, все актуальнішим питанням стає створення безпечних умов проживання студентів в гуртожитках, особливо коли в країні спостерігається загострення ситуації. Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша звернув увагу присутніх на входження міста Києва до помаранчевої зони та, як наслідок, застосуванні більш жорсткіших обмежень. Наголосив про важливість дотримання усіх протиепідеміологічних умов під час процедури поселення студентів перших курсів та магістрів першого року навчання 19-20 вересня та діяти у разі виявлення захворювань серед мешканців згідно розробленого алгоритму. Щодо поселення студентів, місце проживання яких, входить до червоної зони – поселення здійснювати за наявності довідки про проходження флюорографії та медичної довідки про санітарно-епідеміологічний стан (контакт з інфекційними хворими).

     Також на нараді обговорювалися питання проведення ремонтних робіт в гуртожитках: які вже відбулися згідно плану по підготовці до 2020-2021 навчального року та які планується здійснити. Проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко подякував завідувачам гуртожитку за плідну працю та відмітив про збільшення об’єму виконаних робіт за їх підтримки. Проінформував про процедуру проведення тендерів та ситуацію з виготовленням меблів для гуртожитків меблевим цехом. У дискусії з завідувачами гуртожитків також брали участь головний інженер – Олег Самсонюк, головний механік – Петро Виштак та головний енергетик – Євгеній Кулибаба.

     Директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Геннадій Ржевський розповів про присутність під час процедури поселення вихователів гуртожитків та наставників груп, які в свою чергу проводитимуть роботу з мешканцями щодо існуючих правил внутрішнього розпорядку та необхідності їх дотримання.

     На завершення директор студентського містечка Сергій Стецюк закликав присутніх продовжувати працювати в тому ж дусі, тримати все на контролі, особливо – стан захворюваності та здійснювати всі протиепідемічні заходи. Зазначив, що нам це під силу, адже згідно статистичним даним, з початку навчального процесу, захворювання виявлені частіше серед студентів, які не проживають в гуртожитках.

Шановні студенти,
бережіть себе та своє здоров’я!

Анастасія Солоп,
фахівець студентського містечка

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook