Лілія Сліпачук: Маю величезне бажання навчатись на факультеті ветеринарної медицини, адже моя мрія – стати лікарем, який лікує тварин

10 липня 2020 року
    З таких слів розпочалась розмова з потенційною абітурієнткою Лілією Сліпачук, яка через карантин не змогла відвідати День відкритих дверей на факультеті ветеринарної медицини, але онлайн не пропустила ні хвилини, та весь час мріяла побачити все на власні очі.

- Розкажи трішки про себе.
- Мені 17 років, живу у Жашкові, що на Черкащині і закінчую навчання в ЗСО №3 імені І.М. Ляшенка – чудовій школі, яка дає гарні знання. Наразі склала два іспити ЗНО з української мови та літератури на 170 балів, а результатів з математики поки що немає. Готуюсь до складання іспитів з предметів «Біологія» та «Географія». Моїми улюбленими предметами є «Біологія», «Географія», «Математика» та, звичайно, «Української мови та літератури». Як без неї, рідної?

- Чому вирішила здобувати вищу освіту?
- Зрозуміло, переді мною відкривається цілий світ можливостей здобути вищу освіту, але серед різних спеціальностей я обрала ту, яка мені до душі ще з дитинства. У майбутньому бачу себе лікарем ветеринарної медицини, професіоналом, який забезпечує вирішення проблем, пов’язаних із здоров’ям тварин. Дуже хочу здобути професійні навички, адже хочу стати хірургом, який проводить різноманітні операції. Для цього потрібна вища освіта. Це нові можливості, нові знання, нові друзі, це інший світ мого життя, де можна самореалізуватись.

- Чому саме НУБіП України?
- Серед багатьох вишів України, де готують за спеціальністю «Ветеринарна медицина», за окремими рейтингами в соціальних мережах і відгуками знайомих студентів і практикуючих ветлікарів факультет ветеринарної медицини НУБіП України безумовний лідер за багатьма показниками. Так, із соціальних мереж та інформації на сайті факультету, а також власної присутності на Дні відкритих дверей зробила висновки і переконалас: навчатися хочу тільки тут.

Після знайомства з інформацією із сайту хотілось оглянути власне матеріальну базу факультету. На тому ж таки сайті знайшла номер телефону навчально-науково-виробничого Клінічного центру «Ветмедсервіс», де переглянула інформацію та відеоматеріали. Вирішили з батьками наживо побачити умови навчання, тому карантинні заходи не стали на перешкоді. Попередньо зателефонувавши в Клінічний центр, як виняток нам дозволили ознайомитись з навчальною базою, блоками факультету ветеринарної медицини, матеріальною базою, побачити, які тварини тут утримуються. Побувала і в клініках дрібних тварин, продуктивних тварин, лабораторії лабораторного тваринництва та Банку крові тварин. Пощастило побачити і здачі іспиту з ветеринарної екології онлайн.

- Яка ще мотивація до навчання на факультеті ветеринарної медицини?
- У мене багато тварин: 4 собаки, 2 кота, свині та кури, яким постійно потрібно робити профілактику від хвороб, а іноді й надавати допомогу. Я захоплююсь ще образотворчим мистецтвом, найчастіше малюю своїх домашніх улюбленців.

- Які враження винесла від знайомства з факультетом ветеринарної медицини?
- По-перше, хочу подякувати за цікаве та змістовне спілкування. Чітко зрозуміла, що обрана мною спеціальність – це моє раз і назавжди. Вже бачу себе в цих стінах, як студент, який у білому халаті здобуває потрібні знання в аудиторіях факультету, слухає лекції поважних професорів та відпрацьовує методики на лабораторних заняттях.

Розмовляв доцент кафедри ветеринарної гігієни
імені професора А.К. Скороходька,
В’ячеслав Соломон

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook