Обговорили стан справ у навчально-дослідних господарствах

3 липня 2020 року
     В університеті під головуванням першого проректора Ігоря Ібатулліна пройшла нарада з керівниками навчально-дослідних господарств НУБіП України. На ній обговорювалася виробничо-фінансова діяльність за перше півріччя 2020 року та невідкладні заходи щодо покращення фінансового стану господарств на наступні 6 місяців.

    Директори господарств доповіли про валове виробництво молока та продуктивність у тваринництві. Так, надій молока на 1 фуражну корову у НДГ «Великоснітинське» становить 3014 кг, в Агрономічній дослідній станції – 3814 кг, у НДГ «Ворзель» - 2510 кг.

    Вже завершили заготівлю кормів: сіна зібрано понад 900 т, сінажу- понад 2000 т.
    Готовність до збору ранніх зернових в університетських НДГ 100 %. Орієнтовна дата початку збору озимого ячменю 6 липня. Зерносклади повністю готові до прийняття та довгострокового зберігання зібраної продукції.

    Доходи за півріччя становлять: у НДГ «Великоснітинське» – 12214 тис. грн, Агрономічній дослідній станції – 9218 тис грн, НДГ «Ворзель» - 1908 тис. грн. На сьогодні розроблені стратегії ефективної і максимально можливої ціни реалізації ранніх зернових.

    На нараді обговорили також питання щодо технічного і технологічного переоснащення господарств у галузі рослинництва і тваринництва (виробництво, первинна обробка і поглиблена переробка продукції тваринництва та рослинництва). А саме будівництво навчально-інноваційного центру з ведення молочного скотарства на 100 корів і придбання високоефективної техніки та агрегатів для підвищення ефективності і біологізація землеробства в НДГ.

    Підсумовуючи роботу, Ігор Ібатуллін поставив наступні завдання перед директорами НДГ: мінімізувати втрати при збиранні, транспортуванні, первинної обробки і збереженні зібраного врожаю; забезпечити охорону працю, пожежну безпеку під час жнив; провести на високому технологічному рівні завершальні операції по догляду за посівами різних зернових та технічних культур; підтримувати на належному рівні демонстраційні поля та дослідні ділянки; тримати під постійним контролем виконання договірних зобов’язань щодо вирощування гібридного насіння соняшника (директорами НДГ «Великоснітинське» Микола Журавель і Агростанції Юрій Росамаха). Також слід звернути увагу на виконання фінансових зобов’язань щодо кредиторської заборгованості та сплати ПДВ та провести подальшу оптимізацію штатних розписів у НДГ «Великоснітинське» та Агрономічній дослідній станції. Відповідальні за виконання директори установ.

Василь Туринський,
начальник відділу організаційної діяльності НДГ
і навчально-виробничої практики

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook