Ніжинському агротехнічному інституту 125!

3 липня 2020 року
    Свій 125-річний ювілей Ніжинський агротехнічний інститут відзначив Урочистою академією: відеоконференція зібрала всіх причетних – вчених, викладачів, працівників, студентство, випускників, друзів та партнерів. Приймали вітання директор інституту Василь Лукач і директор Ніжинського агротехнічного коледжу Олена Литовченко.

    Сьогодні Ніжинський агротехнічний інститут – це відокремлений підрозділ Національного університету біоресурсів і природокористування України, провідний аграрний заклад вищої освіти Чернігівщини, що провадить інноваційну освітню діяльність, пов’язану з наданням освіти бакалаврського та магістерського рівнів за кількома галузями знань та бере участь у реалізації ступеневої системи освіти в НУБіП України, здійснює фундаментальні і прикладні дослідження в аграрній сфері та впроваджує їхні результати у виробничий сектор агропромислового комплексу.

   У 2014 році на базі відділення з підготовки молодших спеціалістів інституту був створений Відокремлений підрозділ Національного університету біоресурсів і природокористування України "Ніжинський агротехнічний коледж", який динамічно та стрімко розвивається та зараз є одним із кращих коледжів Чернігівської області.

    Теплі слова привітання колективу прозвучали від ректора НУБіП Станіслава Ніколаєнка, директора Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти Тетяни Іщенко, народного депутата України Валерія Зуба, директора Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН України, голови ради роботодавців інституту Анатолія Москаленка, депутата Чернігівської обласної ради, директора ПСП "Пісківське" Валерія Колоші, голови Ніжинської районної державної адміністрації Григорія Ковтуна і Ніжинської районної ради Олега Бузуна. До вітань долучилися і голова Чернігівської обласної державної адміністрації 1999-2002 рр., доктор економічних наук Микола Бутко, керівник Департаменту кадрової політики, аграрної освіти і науки Мінагрополітики України 2001-2006 рр., випускник 1966 року Микола Бойко.

    З вітальними словами від відокремлених підрозділів університету до колег звернулася директор Бобровицького коледжу економіки та менеджменту ім. О. Майнової Ольга Гордієнко.

    Побажання Божого благословення прозвучали від Благочинного Чернігівської єпархії Православної Церкви України, протоієрея Сергія Чечина.

    Гості відвідали Музейний комплекс інституту, який є осередком формування ідеології майбутнього фахівця-аграрія та взяли участь у вхідчинах до Музею хліба. Його першим експонатом став найцінніший подарунок від знаного аграрія Чернігівщини Валерія Колоши - запашний коровай.

Ірина Демчук
заступник директора Ніжинського АТІ


Привітання ректора НУБіп України Станіслава Ніколаєнка

Візитівка Ніжинського агротехнічного інституту та коледжу
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook