Відокремлені підрозділи університету впевнено завершують навчальний рік в умовах карантину

11 червня 2020 року
     11 червня відбулася традиційна нарада з керівниками відокремлених підрозділів університету в режимі відеоконференцзв’язку.

     Відкриваючі нараду, ректор університету Станіслав Ніколаєнко поінформував про свою участь спільно з іншими ректорами провідних українських вишів у нараді з Президентом України, за наслідком якої напрацьовується стратегія розвитку вищої освіти в Україні на 2021-2031 роки, акцентував на тому, що бачить у цій стратегії місце і для висвітлення розвитку відокремлених підрозділів. Також Станіслав Миколайович окреслив коло найважливіших завдань сьогодення, серед яких: організоване завершення навчального року в умовах карантинних обмежень, підготовка та проведення вступної кампанії, забезпечення реалізації ступеневої освіти.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша зосередив увагу директорів на двох важливих питаннях – забезпечення проходження акредитації за правилами НАЗЯВО, обов’язковій підготовці випускників до складання зовнішнього незалежного оцінювання для коледжів і єдиного вступного іспиту для вступників до магістратури. Сергій Миколайович закликав директорів зробити усе можливе для забезпечення успішності зазначених процесів.

     Начальник юридичного відділу Андрій Бова зупинився на реалізації наказу Міністерства освіти і науки України щодо змін назв коледжів – відокремлених підрозділів Університету. Андрій Петрович озвучив алгоритм виконання поставлених завдань: розроблення макетів печаток, бланкової продукції, вивісок тощо, чим можна займатися вже зараз, завершення узгоджень розроблених проектів нових положень і підготовка їх до затвердження, проведення державної реєстрації та переоформлення ліцензій, довіреностей керівникам, що відбуватиметься протягом вересня-жовтня.
     Далі до слова запросили керівників відокремлених підрозділів, які інформували керівництво університету про стан справ. Цього року запровадження карантину, різні епідеміологічні стани регіонів зумовили відмінності в організації проведення випускних і перевідних іспитів, вручення документів про освіту випускникам тощо. Так, Ірпінський економічний коледж через високу кількість інфікованих на Covid-19 у місті всі заходи проводитиме виключно в онлайн режимі. Інші заклади планують поєднувати очну форму роботи з дистанційними, адже для багатьох студентів є неможливим забезпечити якісний інтернет для зв’язку.

     Чильну увагу було прикуто й до проходження первинної акредитації бакалаврських освітніх програм. Директор Рівненського коледжу Ярослав Корсун поінформував про успішне проходження акредитації зі спеціальності Інженерія програмного забезпечення, проте зауважив про деякі складності в розгляді питань ще двох програм – Геодезія і землеустрій, Облік і оподаткування, які ще не розглядалися структурами НАЗЯВО. Про підготовку до акредитаційних експертиз доповідали й директори Ніжинського Олена Литовченко та Бережанського – Світлана Пилипишин коледжів. Експертизи НАЗЯВО у цих закладах мають відбутися 15-17 та 18-20 червня.

  

  

     Директор Бережанського інституту Мирон Жибак та заступник директора Ніжинського інституту Ірина Демчук поінформували про підготовку випускників-бакалаврів до єдиного вступного іспиту з іноземної мови, аналізували прогнозований вступ до магістратури.
     Директори Бобровицького – Ольга Гордієнко, Боярського – Сергій Кропивко, Заліщицького – Володимир Глова, Мукачівського – Юрій Садварі і Немішаївського – Володимир Альохін коледжів поінформували про стан справ щодо завершення навчального року, проведення ремонтних робіт, робіт на дослідних ділянках і господарствах тощо. За умов благополучного епідеміологічного стану Володимир Альохін запросив керівництво і колег відвідати коледж.

  

     Зупинилися й на питаннях реалізації ступеневої освіти. За прогнозами переважна більшість закладів планує збільшити показники вступу своїх випускників до базового закладу. Найбільш суттєво – на 20% ці показники планують збільшити в Боярському, Заліщицькому та Мукачівському коледжах. Суттєво у цій роботі допомагає й організація навчання в міжкафедральних навчальних лабораторіях при відокремлених підрозділах, збільшення кількості спеціальностей у яких також обговорили на нараді.

     На завершення Станіслав Ніколаєнко закликав усіх керівників при проведенні іспитів і поселенні у гуртожитках чітко дотримуватися карантинних обмежень, встановлених Урядом; забезпечити реалізацію права на освіту усіх студентів, не дивлячись на можливості забезпечення інтернет-зв’язком. Також ректор дав ще ряд конкретних доручень, над виконанням яких працюватимуть учасники наради.

Олег Єресько,
начальник відділу регіонального розвитку,
дистанційної освіти та заочного навчання  

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook