Магістри проекту «Агрокебети» кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності навчаються онлайн

29 березня 2020 року
  • Представтеся, будь ласка. Де ви знаходитеся на період карантину?

     – Олар Юлія, студентка магістерської програми «Агрокебети». На період карантину залишилася у Києві в квартирі, яку орендую.

  • Чи легко Ви адаптувалися до дистанційного режиму навчання?

     – Перехід був легким. У нас лекції проводяться через відеосервіс zoom, частина у вигляді курсів на elearn та у вигляді навчальних матеріалів на Google disc. Також є загальна група у Viber, де можна поставити питання викладачам.
     Дуже сподобалося слухати лекції за допомогою zoom. Такий формат лекцій - це зручність і комфорт. Можна вибрати для себе будь-яке місце вдома і розмістившись з комфортом слухати лекцію, до того ж з кожною наступною лекцією місце можна змінювати, а це дає можливість кожного разу переналаштовуватись і більш ретельно сприймати матеріал у порівнянні з сидінням за партою.
     Ще одна перевага - отримання відеозапису лекції. Її можна переслухати пізніше чи зупинитись на тих питаннях, які було пропущені протягом лекції, адже мозок людини не здатен зосереджуватись більш ніж на 20 хвилин.
     Як на мене, то для студента – максимум переваг. Крім комфорту, ще й економія часу на поїздку до університету, на моєму прикладі близько 1,5 години щодня.

  

  • Які маєте побажання для викладачів?

     – Хотілося б більше «живих» лекцій безпосередньо з викладачем, ніж курсів на elearn. В сучасному світі немає проблеми знайти будь-яку інформацію, тож вивчення самостійного матеріалу з підручника чи електронного джерела доступне для всіх. А перевага спілкування з викладачем в тому, що він може допомогти вирішити питання, які в будь-якому разі виникають у процесі самостійного вивчення матеріалу з теоретичних джерел, може поділитися своїм досвідом, направити у потрібному напрямку. То вважаю, що особистий контакт залишається необхідним.

  • Скільки часу в день йде на самостійне навчання, тільки чесно?

     – Рівно стільки, скільки в університеті. Обсяг інформації не змінився, тому і час на засвоєння залишається тим же.

  • Чи вдається під час карантину займатися спортом, готуватися до олімпіади, читати книжки?

     – Спортом зараз займаюся тільки вдома, в мене є пара гантелей та петлі TRX, їх поки що достатньо. На період карантину я для себе прийняла рішення по максимуму самоізолюватися, то ж на вулицю виходжу тільки за поповненням запасу води 1 раз в 3 дні.
     Для книг тепер стало більше часу, бо скоротився час на поїздки. Ще проходжу курси на Прометеусі та дивлюсь начальні відео. Рекомендую пройти курс на Прометеус «Навчаймось вчитись: Потужні розумові інструменти для опанування складних предметів».
     На цьому тижні плануємо групою "Агрокебет" почати грати в FarmForesight. Це симулятор з бізнес моделювання в аграрному бізнесі. Можна отримати близький до реального досвід управління аграрним підприємством, а командна гра додасть можливості перевірити себе у роботі в команді та потренувати комунікативні навички.

Юлія Олар,
студентка магістерської програми
"Адміністративний менеджмент", проект "Агрокебети"
кафедра адімінстративного менеджменту та зовнішньоекононмічної діяльності 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook