Чи можна вивчити «Гематологію тварин» дистанційно?

23 березня 2020 року

Таке питання я задала сьогодні студентам I курсу ОС «Магістр» з магістерської програми «Ветеринарна лабораторна діагностика», які опановують дисципліну «Клінічна лабораторна діагностика».
Відповідь очевидна, оскільки без щоденної праці за мікроскопом важко вивчити цю дисципліну. Так відповіли і наші студенти.
На початку навчального семестру студенти мали можливість освоїти правила роботи з мікроскопом, техніку підготовки проб крові до досліджень, пофарбувати мазки крові різними методиками та провести ряд досліджень самостійно.


Ще у студентів цієї групи є можливість навчатися дистанційно за допомогою електронного навчального курсу «Клінічна лабораторна діагностика» (розроблений доцентами Немовою Т.В. і Бойко Н.І.), в якому викладені добре ілюстровані лекції, методичні матеріали та відеоматеріали. Крім, того багато студентів із цієї групи мають змогу робити дослідження в клініках.
Однак, в умовах карантину необхідно наполегливо працювати і знаходити можливість покращувати свої знання. Тому, для відпрацювань практичних навичок студентам майже щоденно ставилося завдання, в якому було рекомендовано зробити морфологічний аналіз крові різних видів тварин. За допомогою тринокулярного мікроскопа передавались на комп’ютер фотокартки підрахунку еритроцитів і лейкоцитів в гемоцитометрі з сіткою Горяєва.

Читати далі...

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook