Інноваційні шляхи розвитку партнерства Немішаївського коледжу з роботодавцями

23 лютого 2020 року
     19 лютого 2020 року у ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» проходив важливий захід – засідання Ради роботодавців коледжу для вироблення стратегії та напрямів провадження освітньої і практичної діяльності. У світлі реформування освіти і вимог сьогодення для коледжу актуальним є максимальне залучення бізнесу до процесу підготовки майбутніх фахівців з врахуванням потреб регіонального ринку праці та популяризації дуальної освіти серед студентів та роботодавців.

     Радує, що на запрошення коледжу відгукнулися чимало підприємств, потенційних роботодавців, готових продовжувати співпрацю з нами, зокрема, ТОВ «Сільськогосподарське підприємство «Агропроммаш», КП «Бучазеленбуд», Бородянська філія uоловного управління «Ощадбанк», відділення ПАТ КБ «Приватбанк», ДТЕК «Київські електромережі», Бородянський районний підрозділ ПАТ «Київобленерго», КП «Ірпіньводоканал», Державне агенство рибного господарства України, Держпродспоживслужба в Київській області, Гільдія виробників крафтового сиру, ГО «Асоціація козівників України», ТОВ «НБК Україна», ФГ «Українець-Агро», клініка ветеринарної медицини «Зоолюкс», ветклініка «Зооветцентр», притулок «Київська міська лікарня» та ін.

     Вітаючи гостей заходу, директор Володимир Альохін наголосив: «Роботодавці повинні бути впевнені, що заклад освіти готує висококваліфікованих фахівців, які будуть широко обізнані з сучасними виробничими технологіями. Тому основним завданням нашого коледжу є надання якісних знань студентам та ефективна співпраця з роботодавцями. Ми маємо підготувати ініціативних, конкурентоздатних та професійно-компетентних випускників, адже сучасний ринок праці диктує свої умови: якість підготовки кваліфікованого фахівця повинна відповідати не тільки вимогам освітніх стандартів, але й потребам суспільства і роботодавця, а також адаптуватися до вимог часу, інноваційних технологій, стратегічних напрямків розвитку регіону».

     В ході обговорення питань були визначені пріоритетні напрямки спільної роботи, зокрема, співпраця з роботодавцями щодо формування змісту освітніх програм, навчальних планів спеціальностей та залучення фахівців-практиків до освітнього процесу і організації навчальних і виробничих практик студентів та стажування викладачів на базі підприємств, підвищення спроможності працевлаштування випускників Коледжу, участь підприємств у покращення матеріально-технічної бази та ін.

     Роботодавці розділяють думку, що для підготовки якісного фахівця необхідне тісне співробітництво між ними і закладами освіти.
     Підприємці мали нагоду ознайомитися з матеріально-технічною базою коледжу, відділень, побачити на власні очі умови навчання. Всі відмітили прогрес і позитивні зміни, що відбулися в коледжі і запевнили у наданні необхідної підтримки і допомоги.

     Сподіваємося, що робота, спрямована на студента, принесе в майбутньому користь державі!

Олена Кищук
Фото Вікторія Мотілова

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook