Випускниця Гусятинського коледжу Ірина Кучарська: харчові технології – це мрія мого життя

16 лютого 2020 року
     Саме так озвучила свою мрію випускниця Гусятинського коледжу, що на Тернопільщині Ірина Кучарська. Для її здійснення дівчина обрала факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

 

  • Звідки дізналась про НУБіП України та про факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК?

     – Моє навчання в коледжі доходить до логічного завершення. Вже зовсім скоро отримаю диплом молодшого спеціаліста, і постане питання: «Чим займатись далі: іти працювати, чи продовжувати здобувати освіту?». Я віддаю перевагу другому варіанту. Адже вища освіта відкриває нові можливості і перспективи.
     Чесно кажучи, Київ, як місто для подальшого навчання, не входив у мої плани. Але, волею долі так сталося, що у листопаді минулого року до нашого коледжу завітав Володимир Василів, який розповів нам про НУБіП України, спеціальності і освітні програми, за якими здійснюється підготовка фахівців на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК, специфіку навчання і перспективи працевлаштування після закінчення університету.
     І моя думка кардинально змінилась. Особливий інтерес у мене викликала інформація про нову освітню програму «Технології здорового харчування, оздоровчих та фітнес продуктів».

  • Чому саме ця спеціальність?

     – На жаль, сучасна людина, в силу своєї зайнятості та наявності різних спокус, все менше звертає увагу на стан свого здоров’я. Веде малорухливий спосіб життя, вживає неякісні харчі, не займається фізкультурою та спортом. А це призводить до виникнення різних хвороб, прискорення процесу старіння, і зрештою до зменшення тривалості життя. Ця проблема дуже актуальна і для нашої країни. Адже згідно останніх даних кількість населення в Україні зменшилась до 37 мільйонів. І на мою думку, це сталось не тільки через політичні, економічні та екологічні проблеми. А насамперед через недбайливе ставлення українців до свого здоров’я.
     Тому вважаю, що необхідно розвивати у людей здатність оцінювати рівень індивідуального здоров’я, аналізувати спосіб життя та його вплив на здоров’я для того щоб бути здоровими, енергійними і життєрадісними.

  • Твоя думка: яка основна місія цієї професії?

     – Повинен бути спеціаліст, який вмітиме здійснювати оцінку та корекцію раціону харчування людини, надаватиме рекомендації щодо ведення здорового способу життя.
     Також важливою місією цієї професії є пропагування основних принципів раціонального харчування для того щоб спонукати людей до здорового способу життя, та активного дозвілля оздоровчої спрямованості. І це є підґрунтям для повноцінного різностороннього розвитку як кожної окремої людини, так і нації в цілому. Сильної нації справжніх патріотів України!

  • Чого чекаєш від навчання в університеті?

     – Нових знань та мати змогу застосувати їх на практиці. Сподіваюся, викладачі зможуть допомогти мені розкрити в собі справжнього спеціаліста-професіонала. Я не чекаю від навчання чогось неймовірного. Просто знаю, що все залежить від мене, а не від аудиторії чи викладача. Єдине моє бажання – професіоналізм викладачів, щоб я змогла перейняти в них все що знадобиться мені у виробничій чи науковій діяльності. НУБіП України, на мою думку, є найкращим освітнім закладом України. Впевнена, що навчання тут буде достойним. Я знаю, що зможу досягти багато завдяки НУБіП України та факультету харчових технологій! Адже здорове харчування – це ключ до якісного життя!

Розмовляла декан факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК
Лариса Баль-Прилипко

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook