В університеті відбулися урочистості до Дня Збройних Сил України

5 грудня 2019 року
     Як стверджує народна мудрість, земля може нагодувати і напоїти людину, але не може себе захистити. Це – святий обов’язок тих, хто на ній живе. А 6 грудня – їхнє професійне свято: День Збройних Сил України.

     1991 року Верховна Рада України прийняла закон «Про Збройні Сили України», але історія захисників нашої землі сягає набагато глибше. Це і Київська Русь, і визвольна боротьба українського народу у ХVІІ столітті, і Українська Народна Республіка, і Велика вітчизняна війна, зауважив ректор університету Станіслав Ніколаєнко. А зовсім недавно – у 2014 році – мирне життя знову було зупинено російською агресією, і більше 80 співробітників університету і сотні випускників нашої кафедри військової підготовки відправилися на схід: боронити соборність держави. З перших днів цієї війни всіляку допомогу Збройним Силам надавали і наші викладачі, співробітники, студенти. Це вкотре нагадує: ми завжди маємо бути готові дати відсіч агресорові.

     З нагоди свята за вагомий особистий внесок у розбудову і розвиток Збройних Сил України, зміцнення співробітництва у військовій сфері життєдіяльності і всебічну підтримку підрозділів ЗСУ, які беруть участь в операції Об’єднаних сил на території Донецької і Луганської областей, Станіслава Ніколаєнка нагороджено нагрудним знаком «За заслуги перед Збройними Силами України».

     До свята заохочено особовий склад кафедри військової підготовки. Цінним подарунком відзначено старшого викладача полковника Ігоря Радіонова, подякою – полковників Віктора Безгінова і Олександра Давидова.

     За час свого існування кафедра здійснила більше 80 випусків офіцерів, 27 – за часів незалежності України, тільки цього року військове звання отримали більше 240 її випускників, зазначив її завідувач Анатолій Есаулов. І ми по праву гордимося нашими вихованцями, які боронять територіальну цілісність і соборність України на сході, а Олександр Марчук, Олександр Піддубний, Петро Шемчук, Андрій Моругий віддали своє життя, захищаючи незалежність держави. Їхню пам'ять вшанували хвилиною мовчання.

     За активну участь у військово-патріотичному вихованні молоді, відборі студентів для навчання за програмою підготовки офіцерів запасу нагороджено директора ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Володимира Козирського.

     Також відзначено кращих студентів, які опановують військову професію. Цінні подарунки вручено курсантам Володимиру Михайлову, Олександру Міщенку та Оксані Шум. За старанність, розумну ініціативу, сумлінне ставлення до вивчення військової справи грамоти отримали Катерина Гливінська, Роман Прокопенко та Ілля Собчук.

     Цьогоріч започатковано і нову традицію: вручення беретів (як це робиться у військах) студентам, які мають кращі результати в оволодінні програмою підготовки офіцерів запасу. Першими їх отримали Володимир Островський (факультет захисту рослин, біотехнологій та екології), Ярослав Сологуб (агробіологічний факультет), Микола Сердюк (ННІ лісового і садово-паркового господарства), Михайло Доценко, Андрій Криворучко, Владислав Уніченко (механіко-технологічний факультет).

 

     Перехідний же кубок за підсумками осіннього семестру отримала 13-та навчальна група (командир – Олександр Міщенко).

     Святковий настрій створювали аматори кафедри культурології і військовий оркестр Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

 

Ірина Білоус
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook