Факультет землевпорядкування учасник Дня кар’єри «Твоя професія – твоє майбутнє» на Житомирщині

2 листопада 2019 року

29 жовтня 2019 року під дахом Ружинського районного будинку культури зібралися школярі Житомирщини, які шукали відповідь на питання, від якого залежатиме подальша їхня доля.

День кар'єри «Твоя професія – твоє майбутнє» і дав багатьом відповідь на це непросте запитання й став надзвичайно повчальним, пізнавальним та інформативним дійством для майбутніх абітурієнтів.


Факультет землевпорядкування НУБіП України на цьому заході представляли доцент кафедри землевпорядного проектування Олександр Чумаченко та старший лаборант кафедри геодезії та картографії Яніна Степчук.

 

Перш за все, юних Ружинчан зацікавило використання новітніх технологій в геодезії та землеустрої. Їм було продемонстровано сучасне геодезичне обладнання – безпілотний літальний апарат, електронний тахеометр, GPS-приймачі та інші геодезичні прилади необхідні для проведення польових вишукувань.

 

Особливо допитливих учнів Яніна Степчук знайомила з навичками і вміннями роботи з геодезичними приладами та обладнанням. А всі бажаючі змогли відчути себе бодай на хвилинку справжніми землемірами, визначаючи площі, вимірюючи кути та відстані. У форматі презентації, Олександр Чумаченко продемонстрував головні особливості та основні переваги використання сучасних безпілотних літальних апаратів для аграріїв, будівельників, військових та для інших сфер людської діяльності.

По завершенню заходу для всіх охочих учасників було проведено майстер-клас з управління БПЛА і кожен зміг відчути себе справжнім оператором дрона. Завдяки цьому вдалося налагодити дружні стосунки і продемонструвати можливості сучасної землевпорядної справи широкому колу відвідувачів.


На закінчення хотілося б подякувати організаторам Дня кар’єри «Твоя професія – твоє майбутнє», зокрема директору Ружинської районної філії Житомирського обласного центру зайнятості Тарасу Кравчинському і провідному фахівцю з профорієнтації Валентині Руденко, яка координувала і всіляко сприяла підготовці та проведенню такого пізнавального й інформативного дня для молоді.


Людмила Гунько,
доцент кафедри землевпорядного проектування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook