Науковці факультету землевпорядкування учасники Міжнародної конференції «Property in Space 5»

23 жовтня 2019, 15:59
     Факультет землевпорядкування вже протягом багатьох років поспіль співпрацює з Вроцлавським природничим університетом (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu) і безпосередньо з доктором Ольгердом Кемпою.

     Професор Кемпа постійний гість і співорганізатор спільних конференцій, що відбуваються на факультеті (https://nubip.edu.ua/node/42106), а також керує стажуванням наших викладачів у своєму університеті (https://nubip.edu.ua/node/62663).
     Тому отримавши від нього запрошення прийняти участь у Міжнародній конференції «Property in Space 5», що відбувалася у місті Каліш (Польща), було вирішено, що факультет землевпорядкування представлятимуть старший викладач кафедри геодезії та картографії Богдана Ярова та асистент кафедри землевпорядного проектування Ірина Колганова.

     Учасників конференції зустрічало одне з найстаріших міст Польщі, перші історичні згадки про яке датуються ХІІІ століттям. Напередодні конференції науковців познайомили з його історичним минулим, провівши незабутню екскурсія у чудовому ретро-автобусі.
     Основна робота міжнародної конференції розпочалася 17 жовтня. Вона проходила у приміщення головної бібліотеки Національного університету прикладних наук імені Станіслава Войцеховського. Свої доповіді представляли вчені-оцінювачі із різних міст Польщі – Варшави, Вроцлава, Каліша, Познані, Лодзя та ін. Тематика наукових досліджень стосувалася оцінки майна для потреб державних органів, ринку оренди житлової та комерційної нерухомості, баз даних для забезпечення потреб кадастру, методів підвищення цінності природних ресурсів, нерухомості і навіть природних ресурсів на Місяці та ін.
     Потому була напружена робота у секціях. Після чого не учасників конференції чекав приємний сюрприз – вистава у місцевому театрі, що дозволило ознайомитися із духовним надбанням Польщі.

     Конференція продовжилася також і наступного для та була не менш пізнавальною і наповненою науковими дискусіями з колегами.
     Відвідування міжнародних конференцій та налагодження контактів із вченими із зарубіжних країн, сприяє зростанню рівня вітчизняної науки, а наукова спільнота Польщі завжди рада вітати українських колег на конференціях та міжнародних стажуваннях.

Богдана Ярова,
старший викладач кафедри геодезії та картографії,
Ірина Колганова,
асистент кафедри землевпорядного проектування

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook