Науково-педагогічні працівники та студенти Бережанського агротехнічного інституту – активні учасники наукових пікніків

13 жовтня 2019 року
     У п’ятницю 11 жовтня площа Ринок м. Бережани вже вкотре перетворилася на лабораторію під відкритим небом. Причиною цьому став захід, покликаний популяризувати науку – «Наукові пікніки».

     Проект реалізовувався завдяки підтримці обласної та районної держадміністрацій. Метою проекту є популяризація науки серед молоді: дітей, школярів, студентів, молодих батьків. Команди експериментаторів з різних наукових та освітніх установ Тернопільщини показували цікаві досліди та особливості роботи наукових лабораторій.

     Вже традиційно до участі у святі науки долучились НПП, молоді вчені та студенти ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» з представленням цікавих локацій:

  • використання 3D принтера в навчально-науковому процесі (кандидат технічних наук, доцент кафедри енергетичних машин та технічного сервісу в АПК Фльонц Ігор Володимирович, студенти Демчишин Віктор та Залабський Володимир);
  • дія електромагнітного поля високої напруги понад 15 кВ, дослідження універсального колекторного двигуна (старші викладачі кафедри електротехнологій та експлуатації енергообладнання Гайдукевич Світлана Василівна, Семенова Надія Павлівна; студенти Скригунець Юрій, Харкевич Володимир, Єфремов Андрій, Скрипка Михайло);
  • візуальне визначення токсичних металів (кандидат педагогічних наук, доцент кафедри екології, охорони навколишнього середовища та збалансованого природокористування Гловин Надія Миронівна; студенти Клюба Богдан, Головацький Олег, Криворучко Володимир).

     У рамках цього заходу НПП інституту допомагали старшокласникам у виборі професії, запрошували школярів до участі в роботі студентських наукових гуртків.
     Представлені презентації викликали неабиякий інтерес у юних науковців, а також в усіх, кому цікаво було відвідати цей захід.

     Наукові пікніки унікальні своїм форматом, тому що саме у шкільному віці формується уявлення про світ та про своє місце у ньому.

Степанія Білик,
заступник директора інституту

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook